Mega-timelapse van een verlaten gesticht (HDR)

Dit moet je zien! Deze timelapse is gemaakt in een verlaten gebouw dat vroeger een gesticht was. Het gebouw werd geopend in de jaren 20 van de vorige eeuw en is nu enkele decennia verlaten. De kamers, muren en meubels zijn stille getuigen van wat zich toen allemaal heeft afgespeeld. Je zou er zo een horrorfilm kunnen maken. Drew Geraci, de wie nog kennen van de Washtington DC timelapse, heeft maar liefst zeven maanden achter elkaar in het gebouw rondgezworven, daarbij beveiligingsdiensten, een enkele verslaafde en kamers vol met stuivend asbest ontduikend. 

Drew heeft maar liefst 35.000(!) foto’s gemaakt in al die maanden. Foto’s van verlaten gebouwen (urban) kennen we wel en de HDR-stijl (om de zeer donkere en lichte delen in een ruimte te tonen en tegelijkertijd meer sfeer te creëren) is daarbij zeer gebruikelijk. Drew heeft dit ook in deze timelapse-toegepast, maar dan heel slim gecombineerd met dolly’s waardoor je ook beweging en dieptewerking krijgt. De video heeft daarom wel wat weg van een spannende film. Hij gebruikte twee Canon 5D Mark II’s, een 16-35 f2.8 II, 24-105 f4 en een 50mm f1.4 gecombineerd met een dolly van Dynamic Perception. Voor de nabewerking gebruikte hij Lightroom 3, Premiere Pro 5.5 en After Effects 5.5.

Een ‘behind the scenes’-video is ook beschikbaar, waarbij Drew enkele vragen beantwoord over hoe het project aangepakt is.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *