Meer details Sony Alpha A77 bekend

Dankzij een foutje van de Japanse ‘Good Design Expo’ hebben we wat meer informatie over Sony’s binnenkort te lanceren Alpha A77-camera. Dit high-end familielid van de eerder geïntroduceerde ‘SLT’ (Single Lens Translucent mirror) camera’s zal uitgerust zijn met een 24 Megapixel Exmor CMOS sensor en een nieuwe versie van Sony’s BIONZ beeldverwerkingsprocessor.

Dankzij deze laatste moet de camera een ‘snelste ter wereld’ burst opname van 12 beelden per seconde krijgen, naast 60p en 24p Full HD video-opname, vermoedelijk in AVCHD-formaat. Misschien wel het belangwekkendste detail is de ‘XGA OLED’ viewfinder – de A55 en A35 hebben een ‘standaard’ LCD viewfinder met 800×600 (SVGA) resolutie, doorgaans aangegeven als “1,44 miljoen pixels”. Feitelijk zijn dat natuurlijk de rode, groene en blauwe subpixels. Hoewel het EVF van de A35 en de A55 tot de beste elektronische zoekers die er zijn behoort, heeft ook deze zijn tekortkomingen. Met name invallend licht kan problematisch zijn en ook de scherpte is nog niet gelijk aan een goede optische zoeker. Potentieel kan een XGA OLED EVF beide problemen aanpakken – XGA biedt significant meer pixels (1024×768 om precies te zijn, ofwel 2,36 mljoen “pixels” of beter ‘dots’ zoals de meeste camerafabrikanten het zouden aanduiden) en OLED maakt een aanzienlijk hoger contrast mogelijk.

We zullen nog even moeten afwachten wat de A77 nog meer gaat brengen – en de pagina van de Good Design Expo is alweer offline gehaald. Wie het Japans machtig is, kan een screenshot hieronder bestuderen, afkomstig van Engadget:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *