Mediaplayer PowerDVD 13: geschikt voor Ultra HD en meer

Cyberlink komt vandaag met de nieuwste versie van PowerDVD ten tonele, namelijk nummer 13. En voor de niet-kenners: PowerDVD is een uitgebreide media afspeelsoftware voor Windows. De nieuwste telg van de familie heeft een aantal belangrijke verbeteringen onder de kap meegekregen, waaronder de ondersteuning voor de nieuwe Ultra HD (4K) norm en de mogelijkheid om Blu-ray-films nog mooier er uit te laten zien. 


Door: Raymond Zachariasse

Volgens de fabrikant zijn er zestig nieuwe en verbeterde functies toegevoegd, maar we noemen de belangrijkste:

  • Via TrueTheather HD is het nu mogelijk om de kwaliteit van Blu-ray en HD films flink op te krikken door middel van nieuwe kleur en licht technologie.
  • De laadtijd van Blu-ray films is ook flink gereduceerd en de film start nu tot 58% sneller op. De playback functie voor foto’s, video en muziek heeft geen laadtijd meer.
  • PowerDVD ondersteunt nu alle populaire video, audio, foto en muziekformaten, zoals het nieuwe AVCHD 2.0, APE audio, 4K en MKV. Tevens is er een nieuwe mini player modus toegevoegd voor het afspelen van muziek.
  • Naast de tablets en smartphones van Apple en Android, is PowerDVD Mobile nu ook beschikbaar voor de Windows 8 tablets. Gebruikers kunnen naadloos content streamen en kopieren binnen hun thuisnetwerk.
  • Ook is de bibliotheek flink uitgebreid met een aantal nieuwe film covers, samenvattingen en reviews.

Uitgebreidere informatie vind je hier, of bekijk onderstaande video.

PowerDVD 13 is verkrijgbaar in drie verschillende versies: Ultra (€ 99,99), Pro (€69,99), Deluxe ($39,99).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *