Manfrotto’s eerste statief en videolamp voor iPhone

Smartphone-camera’s worden steeds serieuzer, en worden daarom goed in de gaten gehouden door traditionele fotografiemerken. Het nieuwste bericht dat we van Manfrotto ontvingen is daar een goed voorbeeld van. Manfrotto lanceert namelijk een heus statief- en videolampsysteem voor één van de populairste smartphones van dit moment: de iPhone 4/4S.

KLYP

Beide accessoires zijn onderdeel van een nieuw systeem, luisterend naar de naam KLYP.  De basis van dit systeem is een tweedelige beschermhoes. Deze hoes kan afzonderlijk gebruikt worden,  maar er zitten ook vier aansluitpunten op. Op ieder aansluitpunt kan een adapter gemonteerd worden, die de beschermhoes van een standaard statief-schroefdraad of een flitsschoen voorziet. Dat betekent dat de iPhone 4 of 4S van een groot aanbod aan bestaande statieven en videolampen gebruik kan maken, maar uiteraard heeft Manfrotto zelf ook een klein statief en twee lampen ontwikkeld.

Het statief is een zeer compacte driepoot, waarmee de iPhone alleen rechtop kan staan. Voor draaien of kantelen zal je een ander statief moeten kopen. Wisselen tussen portret en landschap is wel mogelijk, door de schroefdraad op een ander aansluitpunt te monteren. De lampen zijn een 12- en een 24-LED model, waarvan de lichtopbrengst helaas niet wordt vermeld.

Prijs en beschikbaarheid

Over de exacte lanceerdatum en prijzen is nog niets bekend, maar Manfrotto meldt wel dat de KLYP in vijf kits op de markt komt:

  • alleen de beschermhoes
  • de beschermhoes met een 12-LED lamp
  • de beschermhoes met een 24-LED lamp
  • de beschermhoes met statief en 12-LED lamp
  • de beschermhoes met statief en 24-LED lamp

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *