Manfrotto School Of Xcellence: 3 gratis webinars

In 2013 organiseert Manfrotto School of Xcellence drie gratis webinars. Drie sprekers die hun sporen verdiend hebben op het gebied van landschapsfotografie – de rode draad in de drie webinars – zullen je inleiden. De sprekers zijn: Steve Gosling, Mark Bauer en Ross Hoddinott; drie vooraanstaande Britten. De lezingen zijn verdeeld over het gehele jaar en lopen van 20 juni tot 24 oktober. Op alle drie de lezingen kun je je nu al gratis inschrijven. De on-line lezingen kunnen zowel vanaf  PC, laptop, tablet of een mobiel gevolgd worden.


Manfrotto School of Xcellence

I: Exploding the myths of landscape photography

De eerste lezing zal verzorgd worden door de Brit Steve Gosling. Hij wil in deze lezing afrekenen met de regels en mythes die fotografen aan banden leggen. Zowel bij beginnende als zeer ervaren fotografen komt Steve tijdens zijn workshops het harnas tegen, waarin de fotografen zich bevinden. Foto’s zouden gewaardeerd moeten worden en aan bepaalde geldende regels moeten voldoen.

Landscape PhotographyDit beperkt de fotograaf en van deze beperking wil Steve je verlossen. De lezing zal ondersteund worden door een groot aantal landschapsfoto’s (kleur en zwart-wit).

Titel: Steve Gosling presents: ‘Exploding the myths of landscape photography’
Datum: Donderdag, 20 juni 2013
Tijd: 5:00 PM – 6:00 PM CEST

De ruimte is beperkt, dus reserveer nu je Webinar stoeltje! Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Steve Gosling

Steve is een internationaal geprezen professionele fotograaf die gespecialiseerd is in het produceren van creatieve en hedendaagse landschap- en reisafbeeldingen. Zijn foto’s zijn internationaal gepubliceerd (bijvoorbeeld op posters, wenskaarten, boekomslagen, advertenties) en worden gebruikt in geïllustreerde boeken, tijdschriften, kranten en kalenders over de hele wereld. Zijn prenten zijn op grote schaal tentoongesteld in het Verenigd Koninkrijk en zijn ook verschenen op de sets voor zowel theater- en filmproducties. Zijn werk heeft vele prijzen gewonnen – zoals in de Britse ‘Zwart & Wit Fotograaf van het Jaar’ competitie.
 
www.stevegoslingphotography.co.uk

II: Beyond the rule of thirds: themes and trends in landscape photography

De tweede lezing, van Mark Bauer, wil je laten zien wanneer een landschapsfoto echt een succesvolle plaat wordt. Als professioneel landschapsfotograaf wil hij je het gebruik van de voorgrond, aanwezige lijnen, curven, vlakken en lagen om diepte te creëren, bespreken. Ook zal “beweging” aan bod komen.

Landscpae photography

Titel: Mark Bauer presents: “Beyond the rule of thirds: themes and trends in landscape photography”
Datum: Donderdag, 19 september 2013
Tijd: 5:00 PM – 6:00 PM CEST

Ook hier is de ruimte beperkt, maar je kunt nu reeds reserveren.

Er zijn erg veel factoren die een landschapsfoto succesvol maken. Denk hierbij aan de kwaliteit van het licht, het gekozen onderwerp, technische overwegingen, zoals de sluitertijd, DOF en gebruik van filters. Maar niets is zo belangrijk als de compositie. Uiteindelijk is het de compositie die bepaalt of de foto succesvol dan wel niet succesvol wordt, of het een grootse of maximaal een goede foto wordt. In de meeste boeken en artikelen wordt de compositie slechts oppervlakkig behandeld. Mark wil zijn ervaring als professional, schrijver en leider van workshops inzetten om een aantal algemene zaken het voetlicht te laten passeren. In de inleidende zin van deze lezing zijn al een aantal factoren genoemd.

Mark zal tijdens de lezing veel van zijn eigen werk gebruiken..

Mark Bauer is één van de vooraanstaande Britse landschapsfotografen. Hij draagt regelmatig bij aan de “UK photographic press” en heeft 3 boeken op zijn naam staan. Zijn foto’s zijn al vaak in de prijzen gevallen en worden gebruikt in magazines, boeken, kalenders en andere publicaties, wereldwijd.

III: Coastal landscapes – Light and Motion

Coastal landscape

In de laatste webinar van de drie zal Ross Hoddinott met ons naar de kust trekken. Ross is een makkelijke spreker die goed te volgen is. Sinds zijn jeugd woont hij dicht bij de kust van Cornish (Cornwall, het zuidelijkste westpunt van Engeland) en geeft daar workshops.

Titel: “Coastal landscapes – Light and Motion” with Ross Hoddinott
Datum: Donderdag, 24 oktober 2013
Tijd: 5:00 PM – 6:00 PM CEST

Wacht niet met reserveren, doe het nu.

Doordat hij al zijn hele leven bij de kust woont is Ross erg bedreven in de kustfotografie. Beweging en licht spelen een sleutelrol in het maken van goede foto’s op die plek. De vastlegging van de beweging van de getijen en de golven worden bepaald door de sluitertijden. In weinig licht situaties kun je de meest aansprekende resultaten verkrijgen.
Goede kennis van het gebruik van de sluitertijden, maar ook van filters is erg belangrijk. Weten hoe de scherpte in je foto tot een maximum kunt verhogen is een absolute must. Zaken die allemaal tijdens deze laatste webinar aan bod zullen komen.

Systeemeisen

Deelnemers met een PC:
Vereist: Windows® 7, Vista, XP of 2003 Server. Windows 8 wordt niet genoemd, maar zal waarschijnlijk ook wel werken.
 
Deelnemers met een Mac®

Vereist: Mac OS® X 10.6 of nieuwer
 
Voor hen die het mobiel willen volgen:
Vereist: iPhone®, iPad®, Android™ telefoon of Android tablet.

Voor meer informatie kun je de Manfrotto website bezoeken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *