Makkelijker lenzen wisselen met de Lens Holster

Een spiegelreflex is een prachtig apparaat en het feit dat je lenzen kunt wisselen maakt hem veelzijdig. Toch blijft dat wel een heikel punt. Vaak moet je je tas afdoen, de nieuwe lens er uithalen, lensdop er af, oude lens van de camera halen, lensdop er op, nieuwe lens op de camera schroeven, oude lens in de tas stoppen,  enzofoorts. Het eerste deel van de procedure kan in de nabije toekomst misschien wat vlotter gaan met de ‘Lens Holster’. De Amerikaan Preston Turk heeft een project gestart op Kickstarter om het product te kunnen uitbrengen. 

De lens holster

Hoe het werkt

Je moet maar op het idee komen. In plaats van een schoudertas loop je dan met een lichte schouderband met aan het uiteinde twee losse lensmounts. Daarop kun je, jawel, je lenzen opschroeven. Ze hangen dus gewoon aan je schouwer zodat je er makkelijk bij kunt. Op de video hieronder zie je hoe het werkt. Het idee is even simpel als briljant. En voortaan ook geen gedoe meer met lensdoppen. Doordat de lens holster plek heeft voor twee lenzen, kun je in totaal met drie lenzen op pad.

Kickstarter

Preston wil de Lens Holster voor $80 gaan verkopen. Er waren zogenaamde ‘Early bird’ kortingen, maar die zijn ondertussen allemaal vergeven. Als je nog wilt meedoen kost het je $64 plus $10 verzendkosten. Momenteel is de Lens Holster alleen beschikbaar voor Nikon. Dat komt omdat Preston zelf een Nikon gebruiker is. Als de campagne een succes is, wil hij ook een Lens Holster gaan maken voor Canon. Of het gaat lukken is nog niet zeker; op dit moment is er $5000 van de gevraagde $50.000 toegezegd. Maar er is nog een maand te gaan. Wat vind jij van dit idee? 

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *