Magic Lantern voor 5D Mark III is onderweg

De mensen achter Magic Lantern is het gelukt om hun hack te installeren op een Canon EOS 5D Mark III. De laatste firmware update van Canon maakte het mogelijk om de bijgewerkte firmware met Magic Lantern te porten naar de nieuwe camera van Canon. Dit is de eerste keer dat Magic Lantern zal werken op een camera met de nieuwe DIGIC 5 processor.

Omdat de DIGIC 5 processor vele malen krachtiger is dan zijn voorganger zijn er wellicht interessante mogelijkheden voor Magic Lantern. Zo is het misschien mogelijk om de framerate bij video-opnames van 1080p te verhogen naar 60fps (als de sensor dit toelaat). Net als met Magic Lantern op de 5D Mark II is het hoogstwaarschijnlijk weer mogelijk om de bitrate van de opnames te verhogen. De standaard bitrate van de 5D III is al behoorlijk hoog (90 Mbps; ALL-I) vergeleken met de 5D II (38 Mbps), dus hier valt weinig winst te halen. Ongecomprimeerde HDMI output is ook iets wat hoog op de verlanglijst staat van vele videografen.

Andrew Reid van EOSHD hoopt tevens dat de scherpte van de opnames verbeterd zal worden zonder dat het nodig is om de anti-aliasing filter te verwijderen (iets wat hij zelf trouwens wel heeft toegepast). De toekomst zal uitwijzen wat Magic Lantern allemaal mogelijk zal maken op de 5D Mark III.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *