MacBook Pro met Retina-scherm ‘ideaal voor fotografen’

Apple heeft de volgende generatie Macbook Pro notebooks aangekondigd. Belangrijkste wapenfeit van de nieuwe Macbook Pro is dat deze uitgerust wordt met een 15,4 inch scherm met 2880×1800 resolutie. Apple spreekt zelf van een ‘Retina-display’, een term die eerder werd gebruik om de hoge pixeldichtheid van de schermen van de iPhone 4S en iPad 3 aan te duiden.  De pixeldichtheid van de nieuwe Macbook Pro is met 220 pixels per inch (ppi) overigens wel iets lager dan die van de Ipad (264 ppi) en iPhone 4S (326ppi). Toch is 2880×1800 een ongekend hoge resolutie voor een 15,4 inch scherm en zover bekend de hoogste resolutie ooit voor een notebook.

Naast het nieuwe scherm herbergt de Macbook Pro – die 1,7 cm dik is en twee kilo weegt – ook een Intel Ivy Bridge Core i7 met snelheden tot 2.7 GHz (turbo tot 3.7 GHz), 8 tot 16 GB RAM, nVidia GT650M graphics en een SSD met maximaal 768GB capaciteit. Apple belooft een werktijd op de accu van zeven uur.

De vanafprijs is € 2279 voor een versie met 2,3 GHz quad-core Intel Core i7, 256 GB SSD en 8 GB werkgeheugen. Een variant met 2,6 GHz quad-core Intel Core i7, 512 GB SSD en 8 GB werkgeheugen kost € 2899. Ook kun je je eigen configuratie in bij Apple bestellen met maximaal een 2,7 GHz quad-core Intel Core i7, 16 GB geheugen en 768 GB SSD-opslag.  

Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe Macbook Pro met Retina-display liet Apple weten dat inmiddels ook diverse programma’s zijn geoptimaliseerd voor het high-res scherm. Onder andere Final Cut Pro, Photoshop, Aperture en AutoCAD zouden speciaal geoptimaliseerd zijn om optimaal gebruik te maken van de extra desktopruimte. Volgens Apple is de nieuwe MacBook ideaal voor fotografen en videobewerkers, gezien het detail dat het scherm toont. Op de site staan enkele voorbeelden van applicaties met een normaal en een Retina scherm.

Deel dit

Eén antwoord op “MacBook Pro met Retina-scherm ‘ideaal voor fotografen’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *