Maak van je iPhone 4 een D-SLR

Photojojo, bekend van hun ontelbare gadgets en accessoires op smartphone en cameragebied, hebben weer iets nieuws op de markt gebracht. Als je in het bezit bent van een iPhone 4 en een Canon of Nikon D-SLR, dan kun je vanaf vandaag een accessoire bestellen waarmee je je lenzen op je iPhone kunt bevestigen. Op die manier kun je optisch inzoomen en fraaie scherptediepte bewerkstellingen.

Het verschil tussen het beeld van een normale iPhone en die met een 70mm lens kun je hieronder zien (als je met de muiswijzer op de foto gaat staan). Je wint aan zoombereik, maar het scherpteniveau voor een spiegelreflex wordt natuurlijk niet gehaald:

Het concept werkt op basis van een omhulsel voor de iPhone 4 (met statiefaansluiting) en een adapter. Die kost $ 190 en is leverbaar met Canon en Nikon vatting, zodat je daar de juiste lens op kunt schroeven. De adapter heeft geen contactpunten, dus de autofocus zal niet werken. Je zult dus handmatig moeten scherpstellen en het diafragma instellen (als het objectief die mogelijkheid biedt).

Met dank aan Pasquald voor de tip

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *