Lytro’s Light Field camera in productie

Volgens een artikel op AllThingD is de productie van de Lytro-camera onlangs van start gegaan. We berichtten al in mei over deze start-up uit Mountain View (Californië, VS), maar toen leek de productie nog ver weg. Volgens het artikel is het pre-productiestadium in een fabriek in Azië onlangs afgerond. In dit stadium werden de samples nog verder worden verbeterd, evenals het productieproces. De massaproductie zou binnenkort al van start gaan, zodat de camera’s mogelijk eind dit jaar al in de winkels kunnen liggen.

Quote:


“Meanwhile, many on Lytro’s team have been shuttling between Silicon Valley and the Asian manufacturing facility where the first cameras are being produced. While the design itself has been fully baked for some weeks now, the company has been working on smaller refinements and on validating the manufacturing and supply chain process.”


Het unieke aan het concept van Lytro is dat het een camera ìs waarmee je achteraf kunt scherpstellen. Op die manier kun je wisselen tussen een punt in de voorgrond, of ergens op de achtergrond. Hoe het proces exact werkt is nog niet helemaal duidelijk. Lytro zou een sensor (en lens) gebruiken die zowel de voor- als achtergrond scherp kan opslaan en noemt dit ‘Light field’. Scherpstellen op een bepaald punt is dus niet meer nodig. Of dit volledig hardwarematig werkt, of dat software ook een rol speelt, is nog niet bekend. Lytro zelf is er wat mysterieus over…

Ga met de muispijl op de foto staan om op een ander punt scherp te stellen

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *