Lytro lanceert nieuwe kleuren, bediening en accessoires

Lytro heeft de Light Field Camera weer wat aantrekkelijker gemaakt. Er is namelijk een nieuwe firmware-versie aangekondigd die nieuwe bedieningsmogelijkheden mogelijk maakt. Aan mensen die het uiterlijk belangrijker vinden dan de techniek is ook gedacht: dieworden bediend met twee nieuwe kleuren en nieuwe accessoires.

Handmatige belichting

De belangrijkste vernieuwing voor fotografen is ongetwijfeld de toevoeging van handmatige belichtingsstanden. Voortaan kan de gebruiker zelf de sluitertijd en de ISO-gevoeligheid instellen. Daarnaast beschikt de camera nu over AE-lock, zodat je na het vaststellen van de belichting de compositie nog kunt wijzigen.

Maar de meest opvallende toevoeging is misschien wel het ND-filter dat nu kan worden ingeschakeld. Aangezien de bedieningswijziging alleen uit een firmware-update bestaat, vragen wij ons af hoe dit filter achteraf is toegevoegd (of geactiveerd?).

Alle Light Field camera’s die nu verkocht worden, zijn al voorzien van de nieuwe firmware. Mensen die al een Lytro camera bezitten kunnen de firmware hier downloaden.

Nieuwe kleuren

Naast de nieuwe bediening zijn er ook twee nieuwe kleuren voor de behuizing toegevoegd: Moxie Pink (roze) en Seaglass (groen). Voorlopig zijn deze kleuren echter alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. De groene versie is te bestellen in de webshop van Lytro zelf, en de roze versie wordt exclusief bij target.com aangeboden.

Met de nieuwe opties Moxie Pink en Seaglass (links) bestaat het totale aanbod uit vijf kleuren.

Accessoires

Tot slot zijn er nog twee nieuwe accessoires aangekondigd: een draagtas, en een beschermhoes. De draagtas biedt plaats aan de camera zelf en enkele accessoires, zoals het statief. De beschermhoes is een eenvoudige koker die precies om de camera past. Bij de beschermhoes wordt overigens ook nog een polsbandje geleverd.

Beide accessoires zijn in herkenbare Lytro-stijl uitgevoerd; je zou kunnen zeggen dat het design van de ‘grip’ in de voering terugkomt. De adviesprijzen voor de draagtas en beschermhoes bedragen in de VS resp. $59,95 en $29,95.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *