Lytro demonstreert lichtveldcamera voor professionele video

Lytro is afgestapt van fotocamera’s en richt zich tegenwoordig op Virtual Reality (VR) en video. Met de grote NAB beurs in Las Vegas op het punt van beginnen heeft het bedrijf nu een professionele videocamera geïntroduceerd die vergelijkbare eigenschappen heeft als diens eerdere lichtveldcamera’s. Zo is het mogelijk om achteraf scherp te stellen en het perspectief een beetje bij te stellen. En doordat van ieder frame een 3D model wordt gemaakt, is het ook relatief eenvoudig om een complete achtergrond van een beeld te vervangen.

Lytro doet dit met de Lytro Cinema die een lichtveld van – naar eigen zeggen – 755 Megapixels vastlegt met maximaal 300 fps! Net als bij diens fotocamera is er achteraf heel veel mogelijk met de nabewerking, zoals het aanpassen van de focus, de scherptediepte, de sluitertijd en de framerate. Dankzij de 3D vastlegging zou een ‘green screen’ voor de achtergrond niet meer nodig zijn, maar kan dit met iedere scene. Ook zou de camera maar liefst 16 stops aan dynamisch bereik kunnen vastleggen.

Veel details zijn nog onbekend, zoals de hardware die gebruikt wordt, maar in eerste instantie klinkt het revolutionair.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *