Lytro-camera: Windows-software en accessoires

Groot nieuws van Lytro: eindelijk is deze camera ook voor Windows-gebruikers toegankelijk. De benodigde software, die tot nu toe alleen voor OS X verkrijgbaar was, is nu namelijk ook in een Windows-versie te downloaden. Net als de Mac-versie is de Windows-versie gratis, dus mensen die bijv. al een Mac-versie hebben, kunnen hun camera nu op beide systemen gebruiken.

De software werkt alleen in de 64-bits versie van Windows 7; Windows XP en Vista worden dus helemaal niet ondersteund. De overige systeemvereisten zijn gelijk aan de Mac-versie: 2 GB geheugen en een DirectX 10 videokaart.

Nieuwe accessoires

Tegelijk met de nieuwe software zijn ook de eerste accessoires aangekondigd: een netstroom-lader, die de laadtijd van de camera met 30% zou verlagen, en een statiefgondel. Door deze gondel om de camera te schuiven kan hij op ieder bestaand statief worden gemonteerd, zoals de Gorillapod in onderstaande foto.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd is de Windows-software al gratis te downloaden. De lader en statiefgondel zijn momenteel alleen in de VS verkrijgbaar, net als de camera zelf. Ze kosten daar $19,95 per stuk. Wanneer de Lytro-producten naar Nederland komen is helaas nog niet bekend. Zie ook onze hands-on preview die we in januari op de CES maakten.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *