Lytro camera met bluetooth èn wifi?

De Amerikaanse FCC, een onafhankelijke organisatie die onder andere controleert of nieuwe producten voldoen aan de eisen voordat ze de markt op mogen, heeft de Lytro camera in handen gehad en volledig ontleed. Deze foto’s zijn te zien in het rapport van de FCC dat is vrijgegeven. Op de foto’s zijn onder andere de chips te zien die in de camera gebruikt worden; onder andere Samsung flashchips, Hynix SDRAM en een Zoran processor waarvan niet exact duidelijk is wat deze doet.

De Lytro-camera ontleed

Bluetooth èn wifi?

Wat interessanter is, is dat er ook een Marvell Avastar 88W8787 chip in de camera bleek te zitten. Deze biedt wifi en bluetooth, wat impliceert dat Lytro (in de toekomst) van plan is om dergelijke communicatievormen te gaan gebruiken. Onlogisch zou deze functionaliteit niet zijn. Sterker nog, het zou zelfs erg logisch zijn. Om bestanden van de Lytro camera bijvoorbeeld op Facebook te plaatsen moet de camera eerst op een Mac worden aangesloten (aan pc-ondersteuning wordt nog gewerkt). Omdat geen JPEG’s betreft, maar een complex eigen formaat (waar veel meer beeldinformatie wordt opgeslagen dan bij andere camera’s) is conversie nodig via software. Pas daarna kunnen de foto’s online worden geplaatst. Het feit dat de camera geen flashkaartjes ondersteunt bemoeilijkt dit proces nog eens. Het zou dus erg nuttig zijn als de camera via Bluetooth (via een telefoon) of via een wifi hotspot zelf de foto’s rechtstreeks online kan plaatsen op sites als Facebook, Twitter en Flickr. 

De sensor van de Lytro camera

Beschikbaarheid

We hebben Lytro om een reactie gevraagd en men liet ons weten dat de eerste modellen van de camera niet over wifi-functionaliteit zullen beschikken (over bluetooth werd niets gezegd). Mogelijk volgt er later wel een model met dergelijke functionaliteit (aan de foto’s van de FCC te zien kan dat in exact dezelfde behuizing). Verder liet men weten dat de camera vanaf nu te bestellen is (de pre-order-status is vervallen) en dat de eerste modellen later deze maand worden uitgeleverd.

Voor meer uitleg en praktijkinformatie over de Lytro-camera zie onze exclusieve hands-on preview.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *