Lowepro Event Messenger cameratassen

Lowepro, de bekende fabrikant van cameratassen komt met een nieuwe selectie aan tassen, waaronder een stand-alone rugzak, een uitbreiding van de huidige ‘Flipside Series’ en de introductie van een nieuwe serie: de ‘Event Messenger Series’. De tassen zijn begin mei verkrijgbaar in Nederland, via de Nederlandse importeur van Lowepro, Degreef & Partner.

De Lowepro Photo Traveler 150 is een kleine, lichtgewicht rugzak, ontworpen voor kleine uitjes zoals citytrips. De rugzak is speciaal ontworpen voor fotografen met kleine spiegelreflexcamera’s of systeemcamera’s. Met een spiegelreflexcamera is er extra ruimte voor 2 à 3 lenzen en een flitsers, een compartiment voor een tablet en ruimte voor wat schrijfwaar. Aan weerszijde van de rugzak zijn twee vakken waar bijvoorbeeld een klein statief in geplaatst kan worden. De onderkant is vlak, zodat de rugzak niet omvalt als je hem op de grond zet. De adviesprijs van de Photo Traveler 150 is €79,-.

 

De Flipside Series is uitgebreid met een rugzak die ontworpen is voor de professionele sport- of natuurfotograaf en dus ruimte biedt voor de wel erg grote lenzen. Naast ruimte voor een 500mm f/4 lens, biedt de Flipside 500AW ook nog ruimte voor 1 of 2 bodies, 2 tot 4 lenzen, een flitser en het overige broodnodige. Tevens is aan de buitenzijde middels een bevestiging een groot statief mee te nemen. Toegang tot het camera-apparatuur in de rugzak is via de achterkant van de tas om diefstal tegen te gaan. Naast een heupriem en een harde bodem, heeft de Flipside 500AW ook een ingebouwde regenhoes die over de tas kan worden getrokken. De adviesprijs van de Flipside 500AW is €199,-.

De Lowepro Event Messenger is een nieuwe serie aan schoudertassen variërend van klein naar groot. De tassen zijn dusdanig onopvallend ontworpen dat je tijdens evenementen gemakkelijk door een menigte kan manoeuvreren. De tassen zijn geluidloos te openen, wat ze tevens geschikt maken voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft. De kleinste van het gezin is de Event Messenger 100 en biedt ruimte voor een kleine spiegelreflexcamera of een systeemcamera met 1 à 2 lenzen en een flitser. De Event Messenger 150 is wat groter, met ruimte voor 2 of 3 lenzen, waaronder bijvoorbeeld een 70-200mm f/2.8 lens, en een tablet. De grootste van het drietal is de Lowepro Event Messenger 250 die ruimte biedt voor een spiegelreflexcamera met 3 tot 4 lenzen, een flitser en een laptop van max 13″. De adviesprijzen van de schoudertassen zijn respectievelijk €59,-, €69,-, €85,-.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *