Lomografie op middenformaat: Belair X 6-12

Dat Lomografie steeds meer liefhebbers krijgt is bekend. Door deze camera’s met hun charmante uiterlijk en dito foto’s staat de analoge fotografie weer volop in de belangstelling. Dat de camera’s ook steeds meer volwassen worden bewijst de nieuwste telg van de Lomografie familie, de Belair X 6-12.

 

Belair X 6-12 Globetrotter Edition

Met een knipoog naar de oude Polaroid Landcamera is de Belair X 6-12 een goedkope middenformaat camera met verwisselbare lenzen. De camera gebruikt 120 rolfilm en je kan uit verschillende opname formaten kiezen, 6×6, 6×9 of 6×12. De camera heeft automatische belichting met sluitertijd voorkeuze, meervoudige belichting Iso instelling van 50 tot 1600 en verwisselbare lenzen. Op dit moment zijn er een standaard lens van 90 mm met een beeldhoek van 65° en een 58 mm groothoek met een beeldhoek van 90° verkrijgbaar. Beide met diafragma f/8.0 tot f/16. Op dit moment staan er al meerdere brandpuntsafstanden gepland. De afstand wordt ingesteld in vaste stappen, 1 meter, 1 ½  meter, 3 meter en oneindig.

Zoals traditioneel bij de Lomografie camera’s is ook deze camera verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties. Op dit moment zijn er de City Slicker Edition, de Jetsetter Edition en de hier getoonde Globetrotter Edition.

De prijs voor de City Slicker edition is € 249,00.  Als je niet kan wachten; je kunt de camera nu al bestellen als pre-order met 30% korting.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *