Lichtlek in Sony A7 en A7R

Er is een lichtlek ontdekt rondom de vatting van de Sony A7 en A7r. Het probleem is zichtbaar wanneer er flitsers aan weerszijden van het toestel worden opgesteld en een foto wordt gemaakt met de lenskap op de lens (ISO 1600). In de rechterhoek van de foto is dan licht te zien, terwijl de opname helemaal donker zou moeten zijn. Wanneer er een vinger aan de linkerkant van de vatting (vanaf de achterzijde gezien) wordt gehouden is het licht niet zichtbaar, wat er op duidt dat de vatting licht naar binnen lekt.

Toch lijkt het lichtlek minder ernstig dan die van de Canon 5D Mark III. Daar kwam licht naar binnen via het lcd-scherm, waardoor de belichting negatief kon worden beïnvloed, zelfs door het interne lampje van het lcd-scherm. Sony Korea meldde dat het probleem onderzocht wordt, maar ziet tot nu toe geen groot probleem.

Deel dit

7 antwoorden op “Lichtlek in Sony A7 en A7R”

    1. Mooie gelegenheid om de service van fabrikanten te vergelijken. Ze gaan niet allemaal even goed met zulke defecten om.

  1. Dat zou dus ook in houden, dat hij waarschijnlijk niet stof en waterdicht is, zoals wel vermeld staat bij de specs.

  2. Mijn A7 getest met 2 led zaklampen rond de mount, 30 sec. sluiter tijd en iso 25600, geen licht lek te zien. Dit is zeker geen probleem dat elke camera betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *