‘Levering Nikon D4 gestaakt, Nikon D4s gespot’

Er lijkt iets gaande te zijn wat betreft de Nikon D4. Al een tijdje gingen er geruchten dat een opvolger aanstaande is, maar de afgelopen dagen zijn die ineens heel concreet geworden. In Nederland is in ieder geval nog sprake van voorraad, maar de camera staat bij de meeste grote Amerikaanse shops (als B&H, Adorama en Amazon) in backorder. Meestal is dat een teken aan de wand. De eveneens Amerikaanse shop Crutchfield gaat nog een stap verder en noemt de camera ‘discontinued’ en hij is daar dan ook echt niet meer te bestellen. Een pop-up bevestigt dat nog eens expliciet.

Schermafbeelding 2014-02-11 om 17.08.52

 

Schermafbeelding 2014-02-11 om 17.08.32

Nikon D4s

Tegelijkertijd duikt de Nikon D4s steeds vaker op in woord én beeld. Zo is de camera gespot in Sochi bij de Olympische Spelen. Dit is een procedure die vaker voorkomt; enkele bekende fotograferen krijgen dan de gelegenheid om een nieuw model enige tijd in de praktijk uit te proberen.

Nikon-D4s-at-the-Olympics

Dit keer is er concreet beeld uitgelekt, al moeten we anno 2014 natuurlijk al tijd een slag om de arm houden of het geen ‘Photoshop’ betreft. Maar er is meer: ook foto’s van de Olympische Spelen met ‘Nikon D4s’ in de EXIF zijn al opgedoken, de NEF codec met ondersteuning voor de D4s is al uit en op enkele online shops staat de camera al in de virtuele schappen. De introductie lijkt dus echt nabij te zijn.

Schermafbeelding 2014-02-11 om 00.30.44

Schermafbeelding 2014-02-11 om 00.31.04Het enige dat nog ontbreekt is een formele aankondig, prijsinformatie en beschikbaarheid en de concrete specificaties…

 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *