Levering Canon 1D X en 24-70mm L II uitgesteld

Canon heeft bekendgemaakt dat de levering van de EOS-1D X en EF 24-70mm F/2.8L II USM vertraging heeft opgelopen. Dit is de eerste officiële bevestiging van geruchten die eerder op canonrumors.com over dit onderwerp verschenen.

Bij de introductie van de EOS-1D X ging Canon er nog vanuit dat de levering in maart van dit jaar zou starten. Dit is verschoven naar half juni. De levering van het nieuwe 24-70mm objectief stond oorspronkelijk voor 17 april gepland, maar nu wordt hij begin juli pas verkrijgbaar.

Met betrekking tot de oorzaak geeft Canon weinig informatie prijs. Als reden wordt alleen opgegeven dat de startfase van de productie vertraging heeft opgelopen. Wat de EOS-1D X betreft zou dit kunnen betekenen dat er nog aan de firmware gesleuteld wordt, om autofocus bij kleinere diafragma’s dan F/5.6 mogelijk te maken. De huidige beperking levert problemen op bij bepaalde combinaties van professionele objectieven en teleconverters, zoals de EF 500mm F/4 L en 600mm F/4 L met 2x TC. Deze combinaties hebben een maximale lensopening van F/8. Het kan ook echter ook zo zijn dat er een 2,8x TC gepland staat; daar is eind maart een patent van opgedoken. Bij gebruik van deze teleconverter zouden alle objectieven met een maximaal diafragma van F/2.8 of kleiner al autofocus verliezen.

PERSBERICHT

Amstelveen, 12 april 2012 – Canon maakt bekend dat als gevolg van een vertraging in de startfase van de productie de eerder aangekondigde startdatum voor verkoop van de EOS-1D X en het EF 24-70mm F2.8L II USM objectief zijn gewijzigd. De EOS-1D X zal nu half juni 2012 verkrijgbaar zijn en het EF 24-70mm F2.8L II USM objectief is begin juli 2012 leverbaar.

Wij verontschuldigen ons voor eventuele ongemakken die deze vertraging bij onze klanten kan veroorzaken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *