Lens Guard: alternatieve lensdop als ultieme bescherming

Twee weken terug noemden we al de Pin Point (laserlicht om makkelijker scherp te kunnen stellen) van de Amerikaanse firma Deluxgear en begin deze week hadden we het over de ‘bumper’ van easyCover om de lens te beschermen. Zoals gezegd was de bumper niet het enige product in die categorie, want ook Deluxgear had iets vergelijkbaars in het assortiment: de Lens Guard. Dit is een meer verfijnde uitvoering van de eerder genoemde bumper. Hij dient als volledige vervanging van de lensdop. De Lens Guard is bestaan aan de binnenzijde van 6mm zacht neopreen (waar ook duikpakken van worden gemaakt), terwijl aan de buitenkant een harde laag van 2mm santopreen zit (thermoplastic rubber). Deze combinatie vangt schokken op, voorkomt krassen en is waterbestendig.

De maker, Michael Dowell, demonstreerde ons het klassieke geval van een camera met lens die om een schouder hangt en bij het omdraaien tegen een muur botst. Het botsen werd in de praktijk nagebootst door een camera met de Lens Guard een paar keer tegen een bureau te stompen. Net als in een Tell Sell-reclame… hij deed het nog!

De Lens Guard is beschikbaar in drie verschillende maten; S, M en L. Er is een lijst met lenzen die al dan niet compatibel zijn met de drie versies. Zo past de M-versie zeer comfortabel op een Nikkor 18-105mm met 67mm diameter, maar is deze te klein voor een 77mm (hoewel het met wat wringen wel gaat). Hij is er makkelijk op te zetten en hij valt er ook niet af, doordat het uiteinde wat strakker zit. Verder zit er een koordje aan die je eventueel aan de camera (of riem) kunt bevestigen. Ze kosten $18 per stuk, wat amper meer is dan een origineel plastic lenskapje. In de Nederlandse handel hebben we ze nog niet gespot, maar je vindt ze onder andere op Amazon.com.

De Lens Guard past eventueel ook op de achterkant

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *