Leica kondigt V-Lux 40 aan

Tegelijk met de X2 heeft Leica ook een opvolger van de V-Lux 30 geïntroduceerd: de V-Lux 40. Met een nieuw zoomobjectief, nieuwe sensor en snellere autofocus moet hij de strijd met de concurrentie weer aankunnen.

De technische verbeteringen zijn precies gelijk aan die van de Panasonic DMC-TZ30, die eind januari al werd aangekondigd. We gaan nog even in vogelvlucht door de belangrijkste punten:

Het zoombereik wordt vergroot van 16x naar 20x, en beslaat nu een bereik van 4,3 mm tot 86 mm (24-480 mm kleinbeeldequivalent). De sensor heeft effectief hetzelfde aantal pixels als z’n voorganger, maar zou betere ruisprestaties moeten bieden. De hoogste gevoeligheid is dan ook verhoogd van 1600 ISO naar 3200 ISO. De autofocussnelheid zou ook verbeterd zijn naar 0,1 seconde, maar hoe groot die verbetering is zal in de praktijk moeten blijken; voor de V-Lux 30 is nooit een waarde opgegeven.

De Leica V-Lux 40 krijgt een adviesprijs van 599 Euro, en moet deze maand al in de winkels liggen. Voor dat bedrag worden Photoshop Elements 10 en Premiere Elements 10 van Adobe bijgeleverd.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *