Kunstwerk voor André Kuipers gemaakt van 36.000 foto’s

Een knappe mix van moderne technologie, sociale media en marketing. Zo kan de actie van Samsung omschreven worden waarbij in samenwerking met de Spaanse straatkunstenaar Notasso een enorm groot kunstwerk is gemaakt voor astronaut André Kuipers. Notasso – die naar verluidt gebruik maakt van een Samsung Galaxy Note om digitale kunstwerkjes te maken – heeft een kunstwerk met de beeltenis van André Kuipers gemaakt. De afbeelding is gedrukt op een doek van 120 bij 80 meter dat vanuit de ruimte zichtbaar is. Het portret bestaat uit ruim 36.000 portretten van Facebook gebruikers die de afgelopen maanden via een speciale actiepagina een afbeelding van zichzelf hebben omgezet in een digitaal Notasso kunstwerkje.

Het doek ligt de komende vijf weken in een weiland bij Nieuw Vennep en is behalve vanuit de ruimte, ook te zien vanaf de A4 en vanuit vliegtuigen die naar of vanaf de Kaagbaan op Schiphol vliegen. De 36.000 deelnemers kunnen hun foto terugvinden op www.groetandre.nl.

Het kleurrijke kunstwerk voor André Kuipers is anderhalf voetbalveld groot. “Graag wil ik heel Nederland hartelijk bedanken voor dit schitterende cadeau,” liet André Kuipers vanuit het ruimtestation weten. “Het is ongelooflijk dat je vanuit de ruimte mijn eigen portret in het kunstwerk herkent. Nogmaals bedankt!”

De gebruikte portretfoto’s als digitaal Notasso kunstwerkje

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *