Kodak Pixpro S1 Micro Four Thirds systeemcamera

Tijdens een evenement in Peking (China) heeft JK Imaging, het Amerikaanse bedrijf dat voortaan de naam Kodak gaat gebruiken voor haar producten, de eerder besproken systeemcamera van Kodak getoond.  De camera heet de Kodak Pixpro S1 en hij is gebaseerd op de Micro Four Thirds standaard. Naast Olympus en Panasonic komt er dus een nieuwe partij die dezelfde sensormaat zal gebruiken. Ook zal de S1 compatibel zijn met de meeste MFT lenzen. Op zich een slimme zet, want de MFT standaard bestaat al sinds 2008 en dus het langst van alle CSC’s. Olympus en Panasonic hebben samen ook het grootste lenzenaanbod opgebouwd. 

Specificaties

De specificaties zijn nog niet helemaal bekend. Van de presentatie tijdens het evenement zijn wel wat foto’s gemaakt, die enkele aanwijzingen geven. De camera gebruikt waarschijnlijk een CMOS sensor van Sony. Vermoedelijk is de Pixpro S1 ook voorzien van Wifi en Bluetooth, aangezien het wifi logo in de presentatie voorkwam en bovendien de uitspraak “Best designed for smartphone” geuit werd. Ook lijkt er sprake te zijn van een losse opzetflitser (en dus mogelijk ook een accessoirepoort), zoals Olympus dat ook toepast. Andere specificaties zijn nog onduidelijk. De camera moet in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen. De prijs is nog niet bekend. 

Foto’s: Huati

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

2 gedachten over “Kodak Pixpro S1 Micro Four Thirds systeemcamera”

 1. Goed kijken naar Olympus en Panasonic en dan op de proppen komen met een (naar ik hoop) goedkoop Micro Four Thirds toestel en daarbij gebruik makend van een reeds gevestigde merknaam. Objectieven zijn er genoeg, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Slim, maar ook een beetje saai en flauw.

  Geen zoeker, geen instelwielen en gelukkig wel een kantelbaar scherm. Het uiterlijk en de functionaliteit doen mij denken aan de GF serie van Panasonic. Vooral de witte uitvoering met de glanzende behuizing in combinatie met de grove zwarte accenten op het objectief, doet mij denken aan speelgoed. Tenzij de prijs echt heel laag is en/of de sensor bovengemiddeld goed, denk ik niet dat dit toestel iets nuttigs toevoegt.

  1. Jammer dat je oordeel zo oppervlakkig en doelloos is. Als je dit toestel met bekende are merken vergelijk, dan zie je dat zijn functionaliteit niet meer maar ook niet minder is zo ongeveer hetzelfde. Daar heb je gelijk in en dus bevestig jij dat het een goed camera is. Andere aspect die super aantrekkelijk en totaal niet onbelangrijk is de prijs. Dit toestel kost maar $600 en heb je in principe alles wat je nodig hebt. Een herkenbaar merk als Canon Will kost je meer dan de dubbel zonder het moderne WiFi systeem van tegenwoordig.

   Ik zou niet zo snel z’n oordeel plaatsen als ik je was. Probeer ‘s objectief te zijn als je n algemene oordeel publiceren.

   No heart feelings.

   Be blessed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *