Kijktip: 4k timelapse van IJsland vanuit de lucht

Dat IJsland een fantastisch land is om te fotograferen en filmen, wisten we natuurlijk al. Al in 2011 plaatsen we een timelapse video van dit land, samengesteld uit 38.000 foto’s. In 2014 kwam daar nog een fraaie dronevideo bij en vorig jaar publiceerden we al een 4k timelapse die alle schoonheid van dit land toonde. Toch is de bovenstaande video anders. Het is namelijk een timelapse-video vanuit de lucht. Zoals je weet is een timelapse feitelijk geen video, maar samengesteld op basis van een grote hoeveelheid foto’s die versneld worden afgespeeld (immers: 30 tot 60 frames, eh… foto’s per seconde).

Normaal maak je een timelapse met een bewegende rail of dolly, maar Henry Jun Wah heeft het iets anders anders aangepakt. Hij gebruikt namelijk een DJI Inspire 1 drone met m43-camera (en verwisselbare lenzen). Voor deze video – zijn eerste luchtfilm – bezocht hij twee jaar lang locaties in de IJslandse hooglanden Net als bij een reguliere timelapse, maakte hij foto’s, die hij later samenvoegde met behulp van LRTimelapse, Lightroom en After Effects. Het resultaat resulteerde uiteindelijke in een 4k video met 60 fps, bewerkt in Premiere Pro.

Dit was alles behalve makkelijk, want je moet daarvoor zeer langzaam vliegen en iedere beweging die uit koers is, is keihard in het eindresultaat terug te zien. Dat hij meer dan geslaagd is, kun je hierboven bekijken. De beweging is snel genoeg om op te merken dat alles wat sneller beweegt dan normaal, zonder dat het meteen onnatuurlijk is.

(via)

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *