Kenko lanceert tussenringen voor MFT en E-mount

Goed nieuws voor bezitters van een Micro Four Thirds-camera of een Sony NEX met E-mount: Er komen eindelijk tussenringen beschikbaar die de electronische signalen tussen objectief en body doorgeven. Kenko heeft voor beide systemen een set aangekondigd met een 10 mm en een 16 mm tussenring.

Voor de genoemde systemen is dit een belangrijk product. Er waren via eBay wel al tussenringen zonder contacten te krijgen, maar bij sommige objectieven kon je zelfs niet meer handmatig scherpstellen en/of inzoomen. Objectieven zoals de Panasonic 14-42 X en de Olympus 45mm f/1.8 M. Zuiko Digital, of de Sony E 24mm f/1.8, werden onbruikbaar met zo’n tussenring omdat hun scherpstel- en zoomsysteem altijd via een elektromotor werkt. En die elektromotor krijgt zijn stroom ook via de contacten.


Kenko tussenringen in Micro Four Thirds-variant

Met de komst van deze ringen zijn vrijwel alle objectieven weer volledig bruikbaar in combinatie met deze extension tube’s. Dergelijke producten zijn met name handig voor macrofotografie omdat je hiermee dichtbij kunt scherpstellen. In deze tabel (PDF) kan je zien welke objectieven geheel of gedeeltelijk werken.

Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend gemaakt, maar volgens Photoscala.de zouden ze deze maand nog in Duitsland in de winkels liggen voor een prijs van 216 Euro.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *