Je iPhone als afstandsbediening voor je camera

De Amerikaanse accessoiremaker Enlight Photo heeft de ioShutter op de markt gebracht. Dit is een apparaatje die je via een kabel aan je iPhone (of iPod Touch of iPad) koppelt, waarna je vervolgens via een App je camera kunt bedienen. Vreemdgenoeg werkt de kabel via de koptelefoonuitgang (dus op basis van geluidssignalen) en niet via de dock-connector. Er komen verschillende camera-aansluitingen: op dit moment worden camera’s met een 2,5mm connector ondersteund (o.a. de consumenten Canon EOS modellen, evenals Pentax en Hasselblad). Ook de N3 connector op (semi-)professionele camera’s van Canon wordt ondersteund. Aan een 10-pins connector voor Nikon wordt nog gewerkt.

App

De app biedt verschillende bedieningsopties, zoals een timer (die aftelt), een BULB stand en een modus voor het maken van timelapses. Het is ook mogelijk om een foto te produceren door een geluid te maken of de iPhone te schudden. De kabels komen in november of december op de markt. Op dit moment is er al wel een app die je kunt uitproberen. Dit is echter een gratis Lite versie van de ioShutter-app die alleen maar laat zien wat er mogelijk is, maar verder niets doet. De versie is bovendien nog redelijk gelimiteerd wat betreft mogelijkheden. Zo is er slechts een beperkt aantal (voorgeprogrammeerde) instellingsmogelijkheden. Sommige onderdelen (zoals de timelapse-functie) zijn niet zichtbaar, tenzij je je inschrijft voor de nieuwsbrief van ioShutter. In de toekomst schijnt er een Pro-versie van de app uit te komen, die zich volledig laat configureren.

Het idee is leuk. Een aanraakgevoelige telefoon is eenvoudiger te programmeren dan een afstandsbediening en kan veel meer ingebouwde voorinstellingen bevatten. Het is nog even afwachten hoe het concept in de praktijk functioneert. Over prijzen is nog niets bekend.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *