‘iPhone 6 krijgt camera met optische beeldstabilisatie’

Er zijn sterke aanwijzingen dat Apple de volgende generatie iPhone’s, waaronder de iPhone 6, gaan voorzien van een nieuwe cameramodule. Er wordt gefluisterd dat Apple het aantal megapixels op 8 houdt, maar er zijn wel andere sterke verbeteringen, waaronder optische beeldstabilisatie. Dat blijkt uit een patent dat onlangs opdook. Daaruit blijkt dat de sensor kan bewegen op basis van metingen van de ingebouwde gyroscoop. Hierdoor wordt beweging van de hand gecorrigeerd, waardoor de kans op scherpe foto’s toeneemt. Vooral in situaties met slecht licht kan dat een uitkomst zijn.

camera_module_externalOptische en digitale stabilisatie

Momenteel zijn de iPhone 5S en 4S al uitgerust met digitale stabilisatie, maar optische stabilisatie is veel effectiever (en kan ook in combinatie met digitale stabilisatie worden gebruikt). Het aantal telefoons met optische beeldstabilisatie zijn beperkt, maar ze bestaan al wel. Onder andere Nokia’s Lumia 920 en 1020 kunnen dit, evenals enkele modellen van HTC en LG.

camera_module_internal

Verbeterde autofocus

Ook blijkt uit het patent dat de autofocus van de toekomstige iPhone 6 camera zal zijn verbeterd. Zowel de af-module, sensor en lens zijn ondergebracht in dezelfde behuizing die je hier boven kunt zien.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *