Instagram 3.0: ‘Browsing Experience’ aangepakt

Instagram is bij versie 3.0 aanbeland, en dat betekent dat er weer veel veranderd is. Omdat de Instagram ontwikkelaars graag volgens een thema werken, zijn de wijzigingen beperkt tot één ontwikkelgbied: de interface. Dat betekent dat er niets aan de fotografie zelf veranderd is; dat was het thema bij versie 2.0.

Photo Maps

De grootste wijziging is de toevoeging van Photo Maps. Vanaf Instagram 3.0 is het mogelijk om van iedere gebruiker de foto’s (waarvoor de eigenaar toestemming gegeven heeft) op een wereldkaart te bekijken. Ook kan je foto’s van specifieke locaties bekijken,  ongeveer zoals dat op Google Maps gebeurt. Uiteraard moeten je foto’s wel van locatiedata (geotags) voorzien zijn om in Photo Maps te verschijnen, maar die kan je ook in de Instagram-app toevoegen.

Overige wijzigingen

Aan de rest van de gebruikersinterface is ook flink gesleuteld. Het uiterlijk is wat opgefrist, waaronder de profielpagina’s en het uploadscherm voor foto’s. De snelheid is volgens de ontwikkelaars ook flink verbeterd, en er zijn wat nieuwe functies toegevoegd zoals ‘infinite scrolling’: als je door een collectie foto’s scrollt, enje dreigt de onderkant van de pagina te bereiken, dan wordt die pagina automatisch met meer foto’s uitgebreid. De “load more”-knop is dus verdwenen.


De nieuwe profiel- en upload-schermen in Instagram 3.0

De nieuwe versie van deze gratis app is per direct te downloaden voor iOS 4.0 en hoger, en Android 2.2 en hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *