Inspiratie: 35 high-speed ‘impact’ foto’s

Alan Sailer woont in het zuiden van Californië (VS) en heeft een bijzondere hobby. Hij koopt groente en fruit en struint rommelmarkten af voor bijzondere objecten. Met als doel? Deze aan flarden te schieten in zijn schuur met behulp van een luchtdrukpistool en het resultaat vast te leggen in een foto.

Het gaat om het moment van impact, waarbij de kogel (of een ander projectiel) het object raakt. Dit moment legt hij vast met zijn Nikon D90 en een studio met zelfgebouwde flitsers die op de microseconde nauwkeurig staan afgesteld. Met standaardapparatuur lukt dit in principe niet omdat de flitssynchronisatie te kort is en de flitser niet krachtig genoeg om het moment van impact scherp vast te leggen. Dit moment is bijzonder, omdat de constructie van het object op dat moment zwaar beschadigd wordt, maar het geheel nog niet ingestort is. Denk aan een vaas die nog intact is terwijl de kogel er al doorheen is. Ter inspiratie: 35 high-speed foto’s van Alan Sailer.

Another Crayon Picture Lime Lights Out Kiwi Iwik Eggstrapolation Big Bulb Blast II Squirt Indeed Eggplosion Sifter Splinters Potato Moment Blue Velvet Jello Ping Pong Tum Tummy Ache Little Red Berry Blast  Chaotic Cream Nuck Nuck Neccos Stripey Beet Bow Wow Bow Silly Radish Splat Ballon Ripple Just Another Day Gummie Bear Shuffle You Put the Lime in the Lemon and You Smash it All Up String of Failure Splatt! Super Ball Transit Clay Motion Candle Crazy Early Radish Another Apple Avocadolypse Time to Die One Way to Peel an Orange Carrots Aren't Blue Egg of the Moment Keyboard Chaos

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *