Fraaie World Press Photo of the Year

Vandaag is de beste journalistieke foto van het jaar bekend gemaakt, oftewel de World Press Photo of the Year. De foto van dit jaar is bijzonder boeiend – een terechte keuze wat ons betreft. In eerste instantie zie je een vrij surrealistisch beeld van mensen die in het maanlicht hun mobieltjes omhoog houden. Maar waarom? Om een foto te maken van een bijzonder tafereel? Nee. Op de winnende foto zijn Afrikaanse immigranten te zien die ’s nachts aan de kust van de stad Djibouti hun telefoons in de lucht houden in de hoop een signaal op te vangen vanuit buurland Somalië – om in contact te komen met hun familie in het buitenland. De foto is niet alleen de algemene winnaar, maar won ook de eerste prijs gewonnen in de Contemporary Issues Singles categorie. Hij is gemaakt voor National Geographic door fotograaf John Stanmeyer

World Press Photo 2013 winner - John StanmeyerFoto: John Stanmeyer

Bijna 100.000 inzendingen

Voor de 57ste editie van de wedstrijd stuurde 5.754 professionele fotografen uit 132 landen 98.671 foto’s in. De jury beoordeelde de foto’s in negen categorieën en reikte prijzen uit aan 53 fotografen van 25 nationaliteiten. Een van deze foto’s is uitgeroepen tot World Press Photo of the Year 2013.

Instellingen: ISO 10.000

De winnende foto is gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III camera met een EF 35mm f/1.4L USM lens. De foto is genomen met een diafragma f/1.4, een sluitertijd van 1/40e seconde en ISO 10.000.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *