HTC teaser suggereert Canon DSLR lenzen op nieuwe One smartphone

Smartphonefabrikant HTC is bezig met een intensieve teasercampagne rondom hun aanstaande nieuwe topmodel (vermoedelijk de HTC One genoemd). Aanstaande dinsdag wordt deze officieel aangekondigd. Via het Twitter account van HTC zijn diverse foto’s verspreid waarvan je de opvallendste hieronder ziet. Eerder verspreidde het Taiwanese merk al een plaatje van een iris dat er op zou duiden dat hij loeischerpe foto’s zou maken. In die iris is ook een glimp van de telefoon zelf te zien, dat een beetje doet denken aan het ontwerp van de iPhone. Maar er is nog iets interessanters…

Canon lenzen op je smartphone?

Maar nog interessanter is een foto die HTC verspreidde waarop DSLR objectieven en filters te zien zijn. Op de foto hieronder staat overduidelijk de Canon EF 50mm f/1.4 USM, hoewel HTC de merknaam geblurred heeft. Dit zou impiceren dat HTC’s nieuwste smartphone ook met DSLR objectieven overweg kan. Waarschijnlijk gaat het om een accessoire die het mogelijk maakt om Canon lenzen op de smartphone te schroeven. Of HTC hiervoor officiële support van Canon heeft gekregen is niet duidelijk. Evenmin is het duidelijk of andere lensvattingen, zoals die van Nikon en Sony, ook ondersteund zullen worden. En of er sprake is van iets als autofocus.

Zinvol?

Overigens bestaan er al langer accessoires waarmee DSLR lenzen op Android en iPhone smartphones gemonteerd kunnen worden. Dat is dan zonder autofocus en vooral bedoeld om met minder scherptediepte te kunnen filmen. Een dergelijke accessoire zou op zich niet heel bijzonder zijn, al is het wel voor het eerst dat dit vanuit de fabrikant zelf ondersteund zou worden. De vraag is echter of je daarop zit te wachten…? Is het zinvol?

Een mogelijke foto/render van de aanstaande nieuwe HTC smartphone

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *