Moet je zien: klimmen, basejumpen en hoogtevrees

moab3

Basejumpen in Utah

Het zuiden van Utah staat bekend om haar bizarre, ruige en bloedmooie rotslandschappen (zoals Moab). Nabij het Arches National Park bevinden zich de Fishers Towers, bekend om de torentjes in de bergen. Dit is bekend terrein voor basejumpers die eerst hun hoogtevrees trotseren om de berg en torens te beklimmen en er vervolgens vanaf klimmen. Hoe dat in z’n werk gaat zie je in deze video, waarin Hayley Ashburn en Marshall Miller die zo ongeveer 360 graden om hen heen een GoPro-camera gemonteerd hebben (de video is dan ook gesponsord door GoPro). Dit levert spectaculaire en duizelingwekkende beelden op.

moab1

Hoogtevrees

Door de extreme groothoek (van de Hero 3+) in combinatie met de stijle afgronden krijg je al snel een gevoel van hoogtevrees. De avonturiers gebruiken weliswaar enkele veiligheidstouwen, maar moeten desondanks grote risico’s nemen. Een fout kan fataal zijn, wat Marshall (die enkele vrienden kwijtgeraakt is aan deze hobby) ook in de video beaamt. Kijk en huiver!

Video

Deel dit

Eén antwoord op “Moet je zien: klimmen, basejumpen en hoogtevrees”

  1. Toch leuk dat ze hiervoor een camera mount uit Nederland gebruiken: de 3rdPersonView camera mount van SailVideoSystem.com (net als in de Leeuwen film van GoPro)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *