Hoe is het nu met neergeschoten fotograaf Adri de Visser?

Eind november berichtten we over Adri de Visser, de Nederlandse fotograaf die werd neergeschoten in Kenia en daarbij zwaargewond raakte. Adri had samen met z’n vrouw Regine door Afrika getrokken en was weer terug in de hoofdstad Nairobi. Adri en Regine kwamen samen met een bevriend Belgisch stel uit een restaurant en liepen terug naar hun camping, toen twee Kenianen recht op hen afkwamen. Uit het niets begonnen zij te schieten, waarbij Adri door zes kogels geraakt werd. Drie kogels raakten hem in z’n buik, een in z’n dij, een in z’n ruggewervel en een in z’n oog. 

Fotograaf Adri de Visser

Hoe is het nu?

Adri was na de overval in levensgevaar, maar heeft het overleefd, zij het tegen een hoge prijs. Hij is verlamd vanaf z’n schouders en kan z’n armen en benen dus niet bewegen. Ook is hij blind, doordat zijn enige goede oog geraakt werd door een kogel. Z’n andere oog was al blind, doordat daar veertig jaar geleden een bamboepijltje in terecht kwam. Met dat oog heeft hij nog 10% zichtsvermogen (er is een klein beetje hoop dat hier met moderne chirurgie nog iets aan te doen zal zijn). Adri ligt nog steeds in het ziekenhuis en hoewel zijn situatie stabiel is, kampt hij nog steeds met diverse problemen als gevolg van zijn verwonderingen (koorts, longontsteking). Positief is het feit dat hij wel kan communiceren. Adri is helder en kan praten en horen. Hij wil revalideren, maar zijn lichaam moet daar wel aan toe zijn en dat is nog niet het geval.

2013

Wij blijven Adri’s situatie volgen en wensen hem, zijn vrouw Regine en vrienden en familie veel sterkte, beterschap en hoop in 2013. Wil je zelf ook op de hoogte blijven, dan kun je het blog lezen dat Adri’s vrouw Regine onderhoudt. Een kaartje sturen kan ook, naar: Adri de Visser, Postbus 179, 3840 AD Harderwijk.

Adri de Visser en zijn vrouw Regine

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *