Hasselblad ontwikkelt ‘eigen’ Sony camera’s

Hasselblad staat bekend om zijn assortiment aan middenformaat spiegelreflexcamera’s voor de professionele markt, waarmee in het verleden tot aan de maan mee is gewerkt. Met deze gedachte, en vermoedelijk met nieuwe investeerders, is Hasselblad een partnership aangegaan met Sony om twee nieuwe camera’s uit te brengen in de trend van de huidige tijd. Het betreft een systeemcamera en een mogelijke spiegelreflexcamera. Niet geheel merkwaardig is dat Hasselblad de nieuwe systeemcamera ‘Lunar’ heeft genoemd.

Hasselblad Lunar

De Lunar wordt omschreven door Hasselblad als “de viering van de passie die Victor Hasselblad had voor fotografie”. De doelgroepen zijn volgens het bedrijf serieuze fotografen en liefhebbers die streven om met Hasselblad fotograferen. Hasselblad meent dat de Lunar de eerste camera op de markt is dat de traditionele kwaliteit van Hasselblad beeldopnamen combineert met Italiaans design. Maar is het wel de kwaliteit van Hasselblad dat met de introductie van de Lunar op de markt zal verschijnen?

De specificaties en het uiterlijk van de Lunar spreken boekdelen. De Lunar krijgt namelijk een APS-C sensor van 24,3 megapixels en een BIONZ beeldverwerker. De camera krijgt 25 autofocus punten en de ISO van de Lunar heeft een bereik van 100-16000. Tevens kan de Lunar tot 10 foto’s per seconde achtereenvolgend schieten, krijgt het een kantelbaar 3″ scherm en een OLED viewfinder. Komt dit bekend voor? Waarschijnlijk wel, want dit zijn exact dezelfde specificaties als die van de Sony NEX-7. Sterker nog, de objectieven die toepasbaar zullen zijn op de Lunar zijn zowel A- als E-mount objectieven. Het klinkt misschien wat grof, maar in feite is de Hasselblad Lunar een Sony NEX-7 in een duur jasje: Een jasje van koolstofvezel, titanium, hout, leer en edelmetalen zoals goud. Overigens strekt dit jasje niet over de gehele body van de Lunar, want de achter- en voorzijde is vrijwel identiek aan de NEX-7.

De Lunar komt uit in het eerste kwartaal van 2013 uit met een adviesprijs van ca. EUR 5000,-. Bekijk hier de productwebsite van de Hasselblad Lunar.

De Sony NEX-7 (onder) in een Hasselblad jasje (boven)

Spiegelreflexcamera

Naast de Lunar werkt Hasselblad tevens aan een spiegelreflexcamera, die gebruik zou moeten maken van Sony’s A-mount objectieven. Hoewel hier nog vrijwel niets over bekend is, speculeert PhotoRumors al over een camera die gebasseerd zal zijn op de fullframe Sony A99.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *