Grote uitbreiding tassenaanbod van Cullmann

Cullmann heeft het tassenassortiment flink aangepakt. In een week tijd zijn er maar liefst twee nieuwe tassen, en vier nieuwe tassenlijnen geïntroduceerd. Hieronder vind je een beknopt overzicht, met bij ieder model de belangrijkste kenmerken.

Lima Trolley 620+: grootste Lima tot nu toe

De al bestaande Lima-serie is vooral bedoeld voor mensen die veel ruimte nodig hebben. En wie aan de grootste rugzak in deze serie nog niet genoeg heeft, wordt nu bediend met een trolley waar nog meer in past. Deze grote tas met binnenmaten van 31 x 41 x14 cm is niet alleen voor fotografische apparatuur te gebruiken. Het fotografiecompartiment is namelijk volledig uitneembaar, zoals we eerder bij de Lowepro Hatchback AW zagen. Verder is de voering volgens Cullmann tegelijk zacht en slijtvast, zodat de waardevolle apparatuur goed beschermd wordt. Hoewel de tas zelf al van waterafstotend materiaal gemaakt is, is hij ook nog voorzien van een cover voor extreme omstandigheden.

Paros: praktisch en prijsbewust

De compleet nieuwe Paros-serie is volgens Cullmann een praktische tassenserie, bedoeld voor de prijsbewuste amateur. De tassen in deze serie zijn allemaal  als schoudertas en als heuptas te dragen. Ondanks de lage prijs zou er niet op de bescherming van de apparatuur bezuinigd zijn. Zo is de buitenkant van alle tassen in deze serie voorzien van waterafstotend materiaal, en een aparte cover voor als deze bekleding niet voldoet. Andere belangrijke kenmerken zijn de losse SD-geheugenkaarthouder, die met klittenband op iedere gewenste plek gemonteerd kan worden, en het feit dat het hoofdvak bij alle modellen van de gebruiker af opent om de inhoud makkelijk bereikbaar te maken.

Darwin: natuurlijke materialen

Voor de natuurliefhebbers onder ons heeft Cullman ook een nieuwe serie gelanceerd. De buitenkant van deze tassen is volledig van linnen gemaakt, met wat lederen toevoegingen om de vormvastheid en het uiterlijk te verbeteren. De binnenkant wordt gekenmerkt door flexibiliteit. Ook bij deze tassen is het namelijk mogelijk om het camera-compartiment te verwijderen, maar het grote model uit deze serie (de Maxima 425+) gaat nog een stapje verder. De binnenkant van deze tas bestaat namelijk uit drie compartimenten, die allemaal afzonderlijk uitgenomen kunnen worden.

Dubai: eenvoudig tot in de kleinste details

Eenvoudiger dan dit wordt het waarschijnlijk niet. Met de Dubai-serie levert Cullmann een ontwerp af voor mensen die ‘gewoon’ op zoek zijn naar een tas. Niets meer en niets minder. De buitenkant is vervaardigd uit een zeer slijtvast, waterafstotend nylon, en het grote model heeft nog als noemenswaardig kenmerk dat hij voorzien is van een klein tablet-vak, waar je modellen met een scherm van maximaal 7 inch in kwijt kunt.

Garda voor de sportieve fotograaf

Hoewel het hier een nieuwe lijn betreft, is er maar één tas aangekondigd: de Garda Sportspack 400. Deze tas is voorzien van alle functionaliteit die je bij een sportieve tas verwacht, zoals een extra ventilerende achterkant, een opening voor een drinkslang (niet meegeleverd), en een cameravak wat vanaf alle kanten bereikbaar is.

Atlanta: veelzijdigheid voorop

We zijn toegekomen aan de laatste introductie van Cullmann: de Atlanta-tassenlijn. Er worden drie modellen met verschillende afmetingen gelanceerd, namelijk de Maxima 140+, 300+ en 430+. Net als bij de Darwin-serie zijn de fotografie-compartimenten uitneembaar, maar bij Atlanta vinden we nog meer handigheidjes. Zo is de tas van bovenaf met een dubbele rits te openen, zodat je de cover niet los hoeft te maken. Alle tassen bieden ruimte aan een notebook van resp. 10,1 inch, 14,1 inch en 15,6 inch. Daarnaast beschikken alledrie de modellen over een statiefbevestiging aan de onderkant, wat redelijk uniek is bij een schoudertas.

Prijs en beschikbaarheid

Alle tassen worden in de loop van oktober op de markt verwacht, met uitzondering van de Garda Sportspack 400. Die verschijnt een maand later in de winkels. Adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt; die houdt Cullmann nog even geheim tot de Photokina-beurs geopend is.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *