GoPro Hero3 uit elkaar gesloopt

Nieuwsgierigheid is menselijk, we willen graag weten hoe iets werkt en hoe iets in elkaar zit. Zo zijn er ook mensen die dit doen met foto en videocamera’s. Nu hadden we laatst al een item over het uit elkaar halen van een kostbare Sony RX1. Minder kostbaar maar wel populair is de GoPro, voor diegenen die nu eens willen weten hoe deze kleine krachtpatser er nu van binnen uitziet hebben de mensen van iFixit een teardown voor ons gemaakt.

In 16 stappen met duidelijke beschrijvingen halen ze een GoPro Hero 3 compleet uit elkaar. Het doel was om na te gaan hoe eenvoudig de GoPro Hero3 te repareren is, als een onderdeel defect is. Hij scoort een 7 op dit vlak, wat niet bepaald slecht is. En heb je nu zelf ook zin om aan de slag te gaan, dan geeft deze duidelijke “How To” ook aan welk gereedschap je moet gebruiken en welke moeilijkheidsgraad deze operatie heeft.

De sensor is een Sony IMX117 BSI CMOS

De Hero3 in stukken

Het hele proces kun je bekijken op de website van iFixit.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

3 gedachten over “GoPro Hero3 uit elkaar gesloopt”

  1. Waar kan ik benodigde onderdelen kopen? ik heb er 1 kunnen kopen met waterschade dus zoek ik onderdelen om hem weer aan de praat te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *