Gestolen smartphone verstuurt foto’s dief via Dropbox

Vijf uur na aankomst op Ibiza duikt een Duitse toeriste dronken en naakt de zee in met haar vrienden en vriendinnen. Hun spullen liggen op een strandstoel in de duisternis, circa 10 meter bij hen vandaan. Als de dronken toeristen uit de zee komen, ontdekken ze dat er spullen weg zijn. Onder andere een gloednieuwe iPhone blijkt gestolen te zijn. Om hulp vragend bij de receptie van het hotel, blijkt dergelijke diefstal dagelijks voor te komen. Blijkbaar zit er iemand met een nachtkijker te wachten tot een stel dronken toeristen de zee induiken. Eenmaal terug in Duitsland komt de eigenaresse er achter dat er foto’s van haar gestolen smartphone op haar computer staan…


Dat komt doordat ze een Dropbox-app op haar smartphone geïnstalleerd had, die iedere gemaakte foto automatisch naar haar account upload (grofweg hetzelfde wat iCloud ook kan doen). Blijkbaar was haar gestolen iPhone niet leeggemaakt en zat de dief (of iemand die de gestolen iPhone via duistere wegen heeft gekocht) steeds foto’s te maken. Vooral van zichzelf overigens, in allerlei verschillende omgevingen.

Dat de dief (of medeplichtige) Hafid heet werd duidelijk toen deze zo dom was om een kort bericht (met de tekst ‘salam’ – vrede) op haar Facebook pagina te plaatsen. Daardoor was niet alleen zijn volledige naam bekend, maar ook zijn verblijfplaats. Dat dit Dubai was bleek overigens ook al snel uit de gemaakte foto’s, waarbij de bekende skyline met de Burj Khalifa op de achtergrond. De foto’s blijven sindsdien binnenstromen en de Duitse eigenaresse houdt er sindsdien een ludiek Tumblr-blog over bij, waarbij ze de foto’s enigzins cynisch van onderschriften voorziet. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *