Geruchten round-up systeemcamera’s *update*

We hebben al eerder bericht over de marktsituatie van systeemcamera’s en geruchten omtrent nieuwe modellen, zoals de Sony NEX-C3 en NEX-7. Ondertussen zijn er nieuwe geruchten opgedoken die betrekking hebben op vrijwel alle cameramakers die bezig zijn met of plannen hebben voor systeemcamera’s. Een overzicht:

Sony

Het is zeer waarschijnlijk dat Sony de NEX-C3 op 3 juni aankondigt, samen met een nieuwe externe flitser en een 30mm f3.5 macrolens. Het topmodel uit de NEX-serie, de semi-professionele NEX-7 met 24 megapixels wordt op 7 juli verwacht, samen met een Zeiss 24mm f1.7. 

De uitgelekte Sony NEX-C3

Panasonic

Er wordt gesproken over een nieuwe Panasonic-camera in de GF-serie (evenals over een Panasonic-Leica 25mm f1.4 lens, die inmiddels bevestigd is). Deze zou de GF2 opvolgen en net als de G3 een stuk kleiner zijn dan zijn voorganger.

Samsung

Volgens inmiddels concrete geruchten komt Samsung halverwege july met de NX20 en de NX200 (met een 18 megapixel-sensor). Dit redelijk zeker omdat de NX20 en NX200 kortstondig opdoken op de officiële Samsung lijst (waarvan we uiteraard een screenshot gemaakt hebben):

Olympus

Wat minder concrete geruchten spreken over een nieuwe Olympus Pen in juni (mede gebaseerd op geruchten dat de E-P2 inmiddels uit productie zou zijn), samen met een 12mm f2.0 lens. Tegelijk met de E-P3 zou de E-PL3 aangekondigd worden. Of de E-P3 de ‘Pen Pro’ is waar eerder over geroddeld werd, is niet bekend. Dit gerucht kun je beter met een korreltje zout nemen, met name omdat de E-PL2 nog maar een half jaar op de markt is (en een update dus wel erg snel zou zijn). 

Nikon, Pentax en Canon

Ten slotte wordt gemeld dat Nikon èn Pentax hun plannen voor een spiegelloze camera met verwisselbare lens hebben uitgesteld. Over een eventuele Canon systeemcamera is nog niets concreets uitgelekt, uitzonderd de aanname van het pelliculaire spiegel-concept.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *