Gerucht: Sony NEX-7 en Alpha 77 in juli

Volgens sterke geruchten worden de Sony Alpha 77 translucent spiegelreflex en de NEX-7 systeemcamera in juli aangekondigd. Er was een kans dat de lancering zou worden uitgesteld, zoals dat waarschijnlijk ook het geval was bij de NEX-3C en Alpha 35, maar daar lijkt het momenteel niet op. Het kan wel zijn dat de voorraad in eerste instantie beperkt is en dat ze pas na de zomer leverbaar zijn. Beide producten zijn gericht op de gevorderde amateurfotograaf die hoge eisen stelt aan een camera.

Sony Alpha a77

De Alpha 77 is uitgerust met een nieuwe CMOS sensor met 24 megapixels. Ondanks geruchten over een fullframe versie en de cijfermatige overeenkomst met de sensor uit de Alpha 850 en 900, is het vrijwel zeker dat het een APS-C zal zijn. De camera wordt namelijk geleverd met een nieuwe kitlens, de Sony 16-50mm (met vaste diafragmawaarde, maar het is nog onduidelijk met welke). De a77 zal uiteraard ook in hd kunnen filmen en wel met 30 bps in 1080p en 30 of 60 bps in 720p. De camera zou over een verbeterd autofocussysteem beschikken dat nog sneller scherpstelt. Ook bijzonder is een elektronische zoeker op basis van OLED technologie met maarliefst 3 miljoen pixels (meer dan een verdubbeling ten opzichte van de a33/a55). De behuizing zal van magnesium zijn, net zoals Nikon’s D300 en Canon’s 7D (en hoger). De prijs zou iets hoger dan € 1000 liggen. 

Sony NEX-7

De NEX-7 zal net zoals de NEX-3 en -5 een zeer compacte systeemcamera (CSC) zijn, die enkele onderdelen van de a77 overneemt. Zo zou de sensor identiek zijn (dus ook met 24 megapixels), evenals de OLED elektronische zoeker en de videomogelijkheden. Verder zou de camerabody zeer stevig zijn en dus tegen een stootje kunnen. De prijs zal waarschijnlijk een fractie hoger zijn als de a77, maar wel standaard een kitlens bevatten. Hieronder zie je een aantal creatieve schetsen hoe de camera er uit zou kunnen zien. Let op: deze afbeeldingen zijn niet echt. Beeld: Timberwolf

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *