Gerucht: professionele Sony NEX-camera met fullframe-sensor

Op het Chinese Xitec-forum doen speculaties de ronde over een toekomstige nieuwe NEX-systeemcamera van Sony, die alle elementen van de Alpha- en NEX-lijn verenigt. De camera zou er zo ongeveer uitzien als de NEX-7, maar voorzien zijn van een fullframe-sensor. Op die manier zou de camera dezelfde beeldkwaliteit, hoeveelheid megapixels en scherptediepte kunnen bieden als andere fullframe-camera’s van Canon, Nikon en Sony. In feite zou het een Alpha-camera zijn in een compacter jasje, zonder de translucent spiegelconstructie.

Een dergelijk concept leidt wel tot een dilemma, want alle huidige sysyeemcamera’s gebruiken allemaal een sensor met de maximale omvang van een APS-C sensor. De compacte objectieven van systeemcamera’s zouden daardoor niet optimaal werken. Althans, alleen het middelste deel van de sensor zou gebruikt kunnen worden, waardoor het aantal megapixels sterk zouden afnemen. Heel erg hoeft dat overigens niet te zijn, met 24 miljoen of meer pixels. Een – voor de hand liggend – gerucht is dat de camera gebruik zou maken van dezelfde 35 megapixel-sensor die ook in de Nikon D800 zal zitten. Verder zou de camera voorzien zijn van een ingebouwde OLED-zoeker zoals die van de NEX-7, maar dan een verbeterde versie. 

Volgens de speculaties zou de camera een hybride lensvatting krijgen die zowel overweg kan met de E-mount (NEX) als de A-mount (Alpha). En in combinatie met een adapter (zoals de LA-EA2) zou de systeemcamera ook over dezelfde snelle autofocus als de Alpha-serie kunnen beschikken. Het is duidelijk dat Sony grote plannen heeft voor 2012. Naast nieuwe NEX-camera’s staat ook de veelbesproken a99 op het programma (de opvolger van de a900).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *