Gerucht: Sony A7000 opvolger voor NEX-7 (in februari)

Als we Mirrorlessrumors moeten geloven zal de Sony A7000 binnenkort worden aangekondigd en wel rond de CP+ show in Japan. De Sony A7000 zou de opvolger zijn van de NEX-7. Er zijn nog amper specificaties bekend, behalve dan dat het aantal megapixels niet toe zal nemen (en dus op de 24 megapixels zal blijven zitten). Wel zou de sensor aangepast zijn, mogelijk met geïntegreerde autofocus diodes in het ontwerp. Ook zou de de sensor van de A7000 standaard geen anti-aliasfilter bevatten, zoals we tegenwoordig wel vaker zien bij (met name) Sony en Nikon. Of er komen twee versies, waaronder een A7000R zonder AA-filter. De CP+ duurt niet lang meer, dus vermoedelijk weten we het snel.

Overigens vragen we ons af: hoe zal de opvolger van de NEX-5-serie gaan heten als de A3000, A5000 en A7000-namen al vergeven zijn. Eigenlijk blijft dan alleen de naam A6000 nog over, wat zou insinueren dat de NEX-5 en -6 zullen samensmelten.

Deel dit

2 antwoorden op “Gerucht: Sony A7000 opvolger voor NEX-7 (in februari)”

  1. Als men al dacht dat het vorige nieuwsbericht een 1-april grap was…. Wat halen ze in hun hoofd bij de marketing divisie van Sony. De NEX serie had E-mount lenzen, de Alfa serie had Alfa-mount lenzen. Op zich best duidelijk. Nu heb je Alfa camera’s waarop de Alfa lenzen niet passen, want er moeten gewoon E-mount lenzen op.

    1. Ik heb ook vraagtekens of de consument dit nog goed kan volgen. Ik neem aan dat Sony er goede redenen voor heeft. Maar met twee incompatible lensmounts is de kans op problemen zeker aanwezig,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *