Gerucht: Olympus E-P5 in Juni

Volgens recente geruchten heeft Olympus het komende half jaar het een en ander in het vat zitten. Vorig jaar juni werd het toenmalige topmodel van Olympus’ systeemcameralijn aangekondigd, de E-P3 (review). Begin vorig jaar kwam daar de professioneel gebouwde E-M5 (review) bij. Tijdens de Photokina werden de nieuwe Pen Lite (E-PL5) en de Pen mini (E-PM2) aangekondigd, maar rond de E-P3 bleef het stil. 

Volgens geruchtensite 43rumors zit de E-P5 (de opvolger van de E-P3) er aan te komen in juni. Een maand later zou deze dan beschikbaar zijn. De E-P3 gebruikt momenteel een verouderde sensor ten opzichte van de nieuwe lichting CSC’s van Olympus. De Pen Lite en Mini gebruiken dezelfde sensor als die van de E-M5. Het is nog niet duideijk of de E-P5 dezelfde sensor zal gebruiken of dat er sprake zal zijn van een nieuw ontwerp, wat tegen die tijd wel voor de hand ligt. 

In september, zo rond de IFA, zou Olympus dan een tweede reeks aankondigingen doen. Vermoedelijk gaat het dan om opvolgers van de Pen Lite en Pen Mini.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *