Gerucht: Canon komt met supercompacte DSLR

Volgens steeds sterker wordende geruchten heeft Canon op zeer korte termijn iets in de pijplijn. Volgens geruchtensite CanonWatch komt Canon binnenkort met een nieuwe DSLR uit, die bijzonder compact zal zijn. Hij zou nog onder de twee jaar oude 1100D gepositioneerd worden. Wat specificaties betreft zou hij veel lijken op de EOS M. Er wordt gesproken over een 18 megapixel-sensor (vermoedelijk dezelfde als de 650D en EOS M), een Digic 5 processor, touchscreen, 9 af-punten, hybrid CMOS-af (fase detectie-diodes op de sensor) en HD video. Verder zou hij 6 foto’s per seconde kunnen maken en een lichtgevoeligheid bieden tot en met ISO 25.600.

Krijgt de 1100D er een kleiner broertje bij?

Het zou gaan om de kleinste en lichtste EOS spiegelreflex ooit. Volgens de specificaties zou het nog steeds om een DSLR gaan met een spiegel, aangezien er ook een optische zoeker is (98% weergave). Ook zou de camera zowel EF-S als EF lenzen ondersteunen. In 2011, nog voordat de EOS M werd uitgebracht, liet Canon al eens doorschemeren dat men een kleiner type camera met verwisselbare lenzen overwoog. Toen was onder andere sprake van een pelliculaire vaste spiegel, net zoals Sony die gebruikt. 

Canon worstelt wat met haar cameralijn. Sinds de EOS M is de fabrikant met één model actief in de markt van systeemcamera’s, maar er is een groot aanbod van concurrerende producten, die veelal betere specificaties bieden en minder geld kosten. Tegelijkertijd lijkt er wel een groeiende behoefte te zijn aan meer compacte camera’s die goede beeldkwaliteit bieden.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *