Gerucht: Canon fuseert 60D en 7D (70D), 7D Mark II fullframe

Volgens een wild gerucht zou Canon overwegen om de 60D- en 7D-lijn samen te smelten, om vervolgens van de 7D Mark II een instap fullframe-camera te maken. Dit klinkt wat onlogisch, juist omdat men bij het uitkomen van de 7D bewust op een splitsing aanstuurde. De 60D, opvolger van de 50D, werd wat lager gepositioneerd, terwijl de 7D de nieuwe top van de APS-C lijn werd. In feite was de 7D een flink verbeterde opvolger van de 50D en was de 60D een model tussen de 600D en de 50D in. Het klinkt daarom erg onlogisch om van de koning van de APS-C lijn ineens een fullframe model te maken, dat in dat segment juist weer een instapper vormt. Maar goed, we kijken nergens meer van op.

Concurrentie

De oorzaak van de nieuwe positionering zou te maken hebben met de te verwachte grotere concurrentie onder fullframe camera’s. Zo zal Sony dit jaar vermoedelijk haar a99 fullframe camera aankondigen, die naar verluid relatief voordelig zal zijn ten opzichte van andere nieuwe fullframe camera’s, zoals de Nikon D800 en de Canon 5D Mark III. Ook zou Sony mogelijk nog een tweede model in petto hebben. Tegelijkertijd is het, gezien de geruchten en de recente uitgelekte foto’s, duidelijk dat Nikon werkt aan de D600; een instap fullframe camera die onder de D800 gepositioneerd wordt. Uiteraard zal Canon daar een antwoord op moeten hebben, wat duidt op een model onder de 5D Mark III. Dat zou ook meteen de relatief hoge prijs van die camera verklaren, die € 1000 boven de adviesprijs van de 5D Mark II ligt. Als er een instapper komt, moet daar natuurlijk wel ruimte voor zijn. En dat is er nu zeker. Want hoewel de 5D Mark II nog steeds verkocht wordt, is deze bijna End-of-Life (EOL).

Volgens de geruchten zouden de 60D en huidige 7D qua specificaties samensmelten tot de 70D. Op dit moment zijn het wilde geruchten die we het beste met een korreltje zout kunnen nemen. Vorige maand kwam Canon rumors nog met andere geruchten over een individuele 70D èn 7D Mark II. Maar dat het dit jaar nog spannend wordt is wel duidelijk.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *