Gerucht: Canon EOS 70D en 7D Mark II nabij

Roddelsite Canonrumors verwacht binnen twee tot drie maanden een opvolger van de Canon EOS 60D. De aanleiding daarvoor is een uitspraak van Masaya Maeda van Canon die er op hintte dat zo’n 70D ‘een dag in de nabije toekomst’ zou verschijnen. In hetzelfde interview, met DigiKame Watch, zou Masaya ook hebben gezegd dat het niet meer zou duren voordat er een opvolger van de 7D zal verschijnen.

Als reactie op de verwachting dat een nieuwe 7D aanstaande is zei hij daarover:

“Yes, they would be correct. For us, it’s about looking at what the camera has the potential to be and then adding that to what it can currently do. I do think the current model is still very attractive to buyers. And while we are, of course, developing its successor, it’ll be one that incorporates a certain number of innovative technologies. We will not be putting out a product with merely better specs, but one that has evolved into new territory. But then again, we’re not talking about something a long time from now either.”

Aangezien Canon nooit uitspraken doet over modellen die nog niet zijn aangekondigd, moeten we alles met een korreltje zout nemen. Aan de andere kant zijn beide camera’s ondertussen wel toe aan een update. Eerder waren er al aanwijzingen dat de 70D begin 2013 zou verschijnen. Overigens zijn er ook al heel lang geruchten dat de 60D en de 7D zullen samensmelten, omdat er te weinig ruimte zou zijn voor twee high-end APS-C modellen. Volgens Canonrumors kan het twee kanten op: of het gaat om een beperkt verbeterde 60D met een prijskaartje rond de 1000 euro of de 60D zal meer de lijn vervolgen van de steviger gebouwde 50D. Als dat laatste het geval is, zal dat dat gevolgen hebben voor de positie van de 7D.

Vorig jaar kwam Canon nog met een zouthoudertje door een nieuwe firmware uit te brengen voor de 7D die de camera weer bij de tijd bracht. De volgende 7D, mogelijk 7D Mark II geheten, zou – als hij naast de 70D verschijnt – mogelijk meer professionele functies bevatten dan nu het geval is, zoals de autofocusmodule van de 5D Mark III en de snelheid van de 1D X (qua bps). De vraag is echter of er ruimte is voor zo’n gevorderde camera in het APS-C segment, zeker nu de 6D steeds verder onder de € 2000 daalt.

Al met al voornamelijk geruchten en guestimates en nog weinig concrete gegevens, zoals aannemelijke specificaties. Maar dat de er de komende maanden iets gaat gebeuren, lijkt wel waarschijnlijk.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *