Garmin komt met Virb Elite actiecamera

Ook Garmin stapt in de markt van de actiecamera’s. Het bekende GPS- en navigatiemerk heeft de ‘Virb’ aangekondigd, een FullHD actiecamera met waterdichte behuizing met 3,6 cm kleurenscherm. Volgens eigen zeggen kan de actiecamera drie uur aan hd-materiaal opnemen met een volle batterij en is hij voorzien van digitale beeldstabilisatie en lenscorrectie. De Elite-versie van de Virb is voorzien van WiFi, hoogtemeter, acceleratiemeter en een ingebouwde gps. Een hartslagmeter is optioneel verkrijgbaar.

Zowel de normale editie als de Elite kunnen met andere Garmin producten communiceren en op afstand bediend worden via de zogenoemde ANT+ connectiviteit. Android en iOS gebruikers kunnen ook een verbinding leggen met behulp van een app. Los van een speciale duikbehuizing is er ook een standaard adapter beschikbaar die met de bevestigingen van andere actiecamera’s overweg kan. Los van video’s kan de Virb 16 megapixel foto’s maken (ook tijdens een video-opname), evenals time lapse-videos.

Een grappige eigenschap is de speciale ski-modus van de Virb Elite, waarbij het apparaat het verschil tussen de bergafdaling en een rit naar boven met de skilift automatisch herkend. In het laatste geval wordt de camera dan automatisch uitgeschakeld, tot de afdaling weer wordt ingezet.

Prijs en beschikbaarheid

De Virb en de Virb Elite komen eind september 2013 op de markt voor een adviesprijs van respectievelijk € 299 en € 399.

PERSBERICHT

[quote align=”e.g. center, left, right” color=”#999999″]Garmin kondigt de VIRB aan, haar eerste unieke full HD 1080p action camera serie. Voor actie sporten tot aan familie vakanties. VIRB combineert unieke specificaties die het eenvoudiger dan ooit maken om herinneringen voor het leven vast te leggen. VIRB heeft een stevige en waterdichte behuizing (IPX-7) zodat er geen extra hoes nodig is om de elementen te doorstaan. Het unieke 1.4” Chroma™ kleurenscherm maakt de setup en afspelen een fluitje van een cent en gebruikt minimaal stroom zodat VIRB meer dan drie uur aan HD videomateriaal (1080p) kan opnemen met een volle batterij. De specificaties zoals digitale beeld stabilisatie en lenscorrectie zorgen ervoor dat beeldmateriaal dat opgenomen is met VIRB er fantastisch uitziet, zelfs voor bewerking. VIRB kan hoge kwaliteitsfoto’s maken terwijl de video camera opneemt. VIRB Elite heeft al deze specificaties en daarnaast ingebouwde WiFi, data sensoren en een hoog-gevoelige GPS. Zowel VIRB als VIRB Elite hebben ANT+™ connectiviteit voor afstandbediening functionaliteit met andere Garmin producten. VIRB Elite heeft daarbovenop de mogelijkheid om data te integreren van andere fitness sensoren.

“Action camera’s winnen snel aan populariteit en VIRB heeft een aantal specificaties die het maken van video’s verandert – zoals een kleurendisplay, uitgebreide batterijlevensduur, optioneel GPS en compabiliteit met bestaande Garmin producten – ten opzichte van camera’s die al op de markt zijn,” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “Onze klanten omarmen de actieve levensstijl of het nu hikers, mountainbikers, skiërs, watersporters of vliegeniers zijn. Een Garmin action camera is dus een goede optie voor ze. Met GPS en uitgebreide draadloze mogelijkheden in de VIRB Elite, kunnen gebruikers niet alleen vastleggen wat ze doen, maar ook waar ze zijn en hoe ze het gedaan hebben en het daarna delen met hun vrienden en familie.”

VIRB heeft een slank, aerodynamisch design dat het leuk en eenvoudig maakt om HD video op te nemen – beweeg de schuif naar voren om op te nemen. De volle, oplaadbare lithium-ion batterij kan meer dan drie uur HD (1080p) video opnemen en kan eenvoudig onderweg verwisseld worden. De WideVü lens neemt alle actie waar en de hoge resolutie Chroma display maakt het eenvoudig om instellingen te veranderen, de set-up aan te passen en opnames terug te bekijken. Het maakt gebruik van reflectieve technologie dus het trekt niet de batterij leeg. Het 1.4” scherm gebruikt omgevingslicht (in plaats van achtergrond verlichting die veel batterij kost) om het scherm te verlichten en maakt het eenvoudig om af te lezen in helder zonlicht.
VIRB is duurzaam genoeg om zelfs de meest extreme activiteiten direct vanuit de verpakking vast te leggen. Met de stevige behuizing, heeft VIRB een IPX-7 klassificering (hij kan tot 30 minuten ondergedompeld blijven tot 1 meter als hij per ongeluk in het water valt). Hij kan dus gebruikt worden voor activiteiten zoals skiën, (kite)surfen en kajakken zonder extra bescherming en angst dat hij beschadigt. Een optionele duikbehuizing is verkrijgbaar voor duikavonturen. Tevens zijn er diverse stevige bevestigingen beschikbaar om VIRB te bevestigen op het stuur, helm, surfplank en nog veel meer. VIRB klikt eenvoudig in de steun en zit stevig vast. Hij kan zelfs de trillingen van een motor weerstaan. Er is zelfs een standaard steun adapter verkrijgbaar om het eenvoudig te maken voor bestaande action camera gebruikers om van start te gaan met VIRB.

Gebruikers hoeven geen professionele cineasten te zijn om goed beeldmateriaal te maken met VIRB. Video specificaties zorgen voor goed beeldmateriaal, zelfs voordat het bewerkproces begint. De digitale beeldstabilisator technologie corrigeert schokken van de camera voor vloeiender beeldmateriaal. De lenscorrectie geeft gebruikers de mogelijkheid om automatisch de fish-eye look te verwijderen die gebruikelijk is bij action camera’s. Naast hoge kwaliteitsvideo’s kan VIRB 16 megapixel foto’s maken en heeft “time lapse” opties. VIRB kan zelfs foto’s maken terwijl er opgenomen wordt. VIRB heeft een HDMI output voor het eenvoudig terugkijken van de video en een microSD sleuf voor een 64GB kaart (64GB microSD kaart kan tot zeven uur 1080p video bevatten).

VIRB Elite heeft naast al deze specificaties ook een hoog-gevoelige GPS, accelaratiemeter, hoogtemeter en WiFi. WiFi mogelijkheden zorgen ervoor dat gebruikers zich kunnen verbinden met gratis mobiele applicaties voor iPhone en Android. VIRB Elite wordt geleverd met specifieke activiteiten profielen zodat gebruikers locatie, snelheid, hoogte, hartslag (hartslagmonitor wordt apart verkocht) en meer kunnen zien terwijl er opgenomen wordt. Deze data kan direct bekeken worden op het apparaat of kan in de video opgenomen worden tijdens het bewerkingsproces. Zo wordt de VIRB ervaring naar het volgende niveau gebracht.

Verder herkent de VIRB Elite in Ski modus het verschil tussen de bergafdaling en op gaan met de ski lift. In deze setting schakelt de VIRB Elite automatisch uit en begint weer met opnemen bij de bergafdaling. Deze modus bespaart batterij en geheugen en voorkomt dat de gebruiker de camera vergeet uit te doen. Zo zorgt de VIRB Elite ervoor dat gebruikers zich kunnen richten op hun activiteit, terwijl alle relevante zaken opgenomen worden.

VIRB zorgt ervoor dat huidige Garmin gebruikers voordeel hebben van het Garmin ecosysteem. Als toevoeging op de additionele accessoire afstandbediening (verkrijgbaar vanaf het eerste kwartaal 2014), kan met de Edge® 810, fēnix™, quatix™, Oregon® 600 series, en nog veel meer de VIRB bediend worden met een druk op de knop van ANT+ draadloze communicatie (voor de complete lijst met toestel compatibiliteit bezoek garmin.com/virb). Ook door ANT+ kunnen gebruikers apparaten die verbonden zijn met VIRB benaderen. Beweeg de schuif naar voren om op te nemen op het hoofdtoestel en alle andere connected VIRB toestellen nemen dit ook op. VIRB Elite is compatibel met andere ANT+ sensoren zoals hartslagmonitor, cadanssensor, tempe™ temperatuur sensor. Deze data kan toegevoegd worden in de video gedurende het bewerkingsproces of direct bekeken worden op het display van de VIRB Elite.

Om de VIRB Elite compleet te maken, lanceert Garmin een mobiele applicatie met previews, afspelen en terugspoel functionaliteit op uw smartphone. Dit samen met gratis desktop software applicatie om VIRB en VIRB Elite video’s te uploaden en te bewerken. Met deze software kunnen gebruikers eenvoudig hun beeldmateriaal bewerken en de sensor gegevens in de video insluiten. Daarna kunnen ze dit delen met hun familie en vrienden of de video uploaden naar social media websites zoals YouTube, Facebook en Instagram.[/quote]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *