FV Flickr Top 5 (9)

Deze week hadden we “slechts” vijfenvijftig nieuw geplaatste foto’s in onze Flickr.groep. Voor de eerste keer dat we een afname in plaats van een toename waarnamen. In de praktijk is het natuurlijk altijd zo dat iedere stijgende trend wel eens een tijdelijke terugval heeft. Twaalf foto’s haalden de nominatie, toch was de discussie deze week kort, omdat we eigenlijk alleen om de foto op plaats vijf een discussie moesten voeren.


Weekwinnaar:

SILENCE,    STEENDAM ,, LE

“SILENCE, STEENDAM ,, LE” van Wim Hazenhoek.

Hoewel erg klassiek, is deze mooie compositie naar ons idee perfect uitgevoerd. De verkleuring, door het gebruik van een grijsfilter, heeft naar de mening van de jury een absolute meerwaarde. De positie van de steiger is uit het midden gekozen en leidt je goed de foto in. Het patroon van de steiger wordt nog eens versterkt door het stille, zachte water en de gekozen scherptediepte. Al met al een plaat die erg veel rust uitstraalt.

Tweede plaats:

water splash

“water splash” van Ank_Rustic

Intrigerende semiabstracte foto met, naar het oordeel van de jury, prachtige kleuren. Als de titel niet “water splash” was, dan hadden we nooit geweten dat het hier om water ging. Wij vragen ons af (qua belichting en verlichting) hoe deze foto is gemaakt. Één jurylid zou hem zo in groot formaat aan de muur hangen. Een ander jurylid vroeg zich af of de foto niet nog sterker was geweest als de plaats van de kraan anders gekozen was.

Derde plaats:

Gerbera

“Gerbera” van Aldo van Zeeland

Hoewel we zelden bloemen nomineren, vormt deze foto een uitzondering. De foto is, naar onze mening, mooi uitgevoerd qua scherpte, erg fraaie belichting, compositie (er is rekening gehouden met de “kijkrichting” van de bloem) en nabewerking. “Een genot om naar te kijken met de fraai verlopende scherpte.”

Vierde plaats:

Portrait of a stranger 1/100

“Portrait of a stranger 1/100” van Sander Holsgens

Als dit het eerste portret is van zijn serie van 100, dan kunnen we van Sander nog wel wat moois verwachten. De foto boeit ons, waarschijnlijk door de neutrale maar indringende blik van de man. Een technisch goed uitgevoerde foto, waar we toch nog wel enkele opmerkingen op hadden, zoals de scherpte die net voor de ogen lijkt te liggen en het tweede lichtpuntje in zijn linker (voor de kijkers rechter) oog.

Vijfde plaats:

Performance @ DeFabrique XV

“Performance @ DeFabrique XV” van PvRFotografie

Van de mooie serie van Pieter vonden we deze plaat boven de andere uitsteken. Niet vanwege de kleur, maar dat had Pieter niet in de hand, maar vanwege de mooie lijnen, de goede compositie, de actie en de scherpte op de plaats waar het nodig is: het gezicht. Het klopt gewoon in deze foto, althans, dat is de mening van de jury.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *