FV Flickr Top 5 (8)

Na een korte afwezigheid van mij, in de afgelopen weken, moesten we het ook deze keer met drie juryleden stellen. Het voordeel is dan dat er minder foto’s genomineerd worden, aan de andere kant is vier juryleden ook wel erg lekker voor een goede discussie. Niet dat onze uiteindelijke keuze daaronder geleden heeft, althans dat hopen we. We hadden deze week weer met een stijgend aantal inzendingen te maken, drieënnegentig in getal, waarvan er dertien de nominatie haalden. De spoeling wordt dus dunner en de verdienste om in de top 5 te belanden groter.

Weekwinnaar:

De foto kwam (terecht) in alle lijstjes van de verschillende juryleden voor. Een foto met impact dus.

P20120430-113605

“P20120430-113605 van KeesKrickMedia”

Onze eerdere opmerkingen over de benaming van een foto hebben duidelijk geen invloed gehad. Gelukkig verraadt de subtitel dat het over het Britisch Museum te Londen gaat. Kees heeft niets nagelaten om deze foto tot een succes te maken. Één jurylid merkte zelfs op: “…. en de man rechts onderin heeft zelfs de juiste kleding aangetrokken voor deze plaat”. Een fraai lijnenspel, correcte belichting, personages op de juiste plek, een krommende muur die je de foto inzuigt, alles klopt gewoon. Naar ons idee een terechte winnaar.

Tweede plaats:

Wat een fantastische binnenkomer, deze foto van Jeroen Jongebloed. Als je zijn fotostream bekijkt, dan kunnen we nog wel wat meer fantastische foto’s van hem verwachten.

Erasmusbrug, Rotterdam

“Erasmusbrug, Rotterdam van Jeroen Jongebloed”

Weer een foto met een prachtig lijnenspel. Lekker eenvoudig, maar toch origineel. De compositie is heel sterk en knap gekozen. De belichting is uitstekend. Waar we bij eerdere avond-/nachtfoto’s aangaven dat de lucht niet compleet zwart moest zijn, is dat bij deze foto juist een sterk punt, nog eens om te benadrukken dat je uit moet kijken met algemene regels.

Derde plaats:

Hoewel niet alle juryleden zich achter de keuze van deze foto schaarden, vonden de andere juryleden deze foto zo goed dat hij uiteindelijk op een derde plaats belandde.

Silence......

“Silence…… van fnoothout”

Een erg mooie sfeervolle foto, die blijft intrigeren. De vrouw vooraan is heel subtiel gekozen, de manier waarop je de kerk ingevoerd wordt is erg goed. Voor de verandering staan de pilaren ook eens een keer recht (pluspunt!). De omzetting naar Sepia was een discussiepunt.

Vierde plaats:

Bram heeft een erg fraaie mussenserie neergezet. Welke mus nou eigenlijk de beste was, leverde een korte discussie op. Uiteindelijk is voor onderstaande foto gekozen:

Huismus in vlucht

“Huismus in vlucht van Bram Reinders”

Één van de jury leden was kort en krachtig: “Zijn beste vogelfoto tot nu toe.” Maar we moeten er natuurlijk nog wat uitgebreider op ingaan. Ontegenzeggelijk komt de opmerking o.a. voort uit het feit dat deze foto geen onscherpe voorgrond heeft, het geen we bij zijn andere foto’s minder waardeerden. Daarnaast speelt de scherpe foto van een mus in volle vlucht, die heel knap is “stilgezet”. Mooi gecomponeerd net uit het midden, waarbij het grassprietje aan de andere kant de leegte opvult. Het sprietje lijkt ook de mus op te vallen, waardoor een mooi samenspel ontstaat.

Vijfde plaats:

Cathédrale St.-Louis, Blois, France

“Cathédrale St.-Louis, Blois, France van Pjerry”

Een sterke foto waar we niks op aan te merken hebben qua POV, belichting, focus etc. Mooi gekozen standpunt, wat (als Google Images representatief is) nog niet vaak gebruikt is. Perspectiefcorrectie zou nog een verbetering zijn. Als je dat op deze foto toepast, gaat er teveel van de huizen aan de zijkant verloren, wat een te krappe uitsnede oplevert.

Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze foto’s als wij hebben gedaan.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *