FV Flickr Top 5 (7)

Er is weer een week voorbij, en dat betekent dat het weer tijd is voor de wekelijkse top-5 uit onze Flickr-groep. Deze week zijn er 73 foto’s geplaatst. We krijgen er niet alleen steeds meer, maar het niveau wordt ook steeds hoger; het was deze keer echt een genot om door alle foto’s te bladeren. We willen dan ook iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd.

Uit de persoonlijke voorkeuren van de juryleden kwamen tien nominaties tevoorschijn, wat betekent dat de jury redelijk eensgezind was. Het vorige week geïntroduceerde puntensysteem heeft ook nu weer goed gewerkt. Uiteindelijk zijn we dan ook zonder al te veel discussie tot onderstaande top-5 gekomen:

Weekwinnaar:

Grote Bonte Specht / Great Spotted Woodpecker (juveniel)
Grote Bonte Specht / Great Spotted Woodpecker (juveniel) van Dennis Smit

Deze foto wordt vooral geroemd om z’n omgeving. Meestal zie je een vogel op een tak, redelijk centraal in het kader, met zo’n kleine scherptediepte dat er niets van de omgeving te zien is. In dit geval is de omgeving duidelijk herkenbaar, en met recht. Misschien was de kleine scherptediepte dan ook helemaal niet nodig geweest. Andere complimenten waren “sprookjesachtig” en “lekker frisse kleuren”.

Tweede plaats:

Just something else... (for the moment)
Just something else… (for the moment) van Wim Hazenhoek

Misschien wel de leukste hondenfoto tot nu toe. Het grappige onderwerp wordt ondersteund door een eenvoudige, maar doeltreffende compositie. Enige kritiekpuntje is de uitgebeten plek op de kop. Ondanks de sterke highlightcorrectie, die een zachte, filmachtige belichting oplevert, werd de lichte vlek op de kop toch door twee juryleden opgemerkt.

Derde plaats:

-Sewing Machine- van Hans Vink
-Sewing Machine- van Hans Vink

Een surrealistische foto met een verhaal, zoals we van Hans gewend zijn. Weer een boeiende plaat die de fantasie prikkelt; goed uitgevoerd en interessant om naar te kijken. De kleuren zijn wel anders dan we normaal bij Hans zien, wat gemengde reacties opleverde.

Vierde plaats:

P20120325-205640 van Kees Krick Media
P20120325 – 205640 van Kees Krick Media

Sugar City is een fraai staaltje architectuur, dat echter in een lastige omgeving is gebouwd. Kees heeft er toch nog een goede foto van weten te maken. Er werd gesproken van een mooi lijnenspel en een perfecte belichting. De lucht is nog niet helemaal donker, zodat de contouren van de gebouwen nog mooi zichtbaar zijn. Kritiek was er ook: omdat de minder interessante voorgrond zo prominent in beeld staat, vroeg een enkel jurylid zich af wat de bedoeling van de foto nu eigenlijk is. En de titel had misschien wat aandacht kunnen gebruiken.

Vijfde plaats:

't établissement van JVS Photo
‘t Établissement van JVS Photo

Soms kunnen simpele foto’s heel sterk uitpakken. Dat laat deze foto ook zien, hoewel sommige juryleden dit juist “te makkelijk” vonden. Een eenvoudige opzet, neutrale beeldhoek, en een rustige compositie. Doordat er weinig elementen zijn die het moment van fotograferen verraden, krijg je het idee dat deze foto vijftig jaar geleden gemaakt kan zijn.

Al met al een top-5 om van te genieten. We hopen volgende week weer over zulke sterke inzendingen te beschikken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *