FV Flickr Top 5 (48)

Deze week hadden we te maken met een boel foto’s van naar ons idee vergelijkbaar niveau. De echte enorme uitschieters ontbraken, of … doen we nu de winnaars te kort, want die foto’s mogen er echt wel zijn. Wat we (weer) wel hadden was een ruime keuze aan onderwerpen. stijlen en soorten fotografie. Iets, waar we eigenlijk nooit over te klagen hebben.
Hoewel het altijd raadzaam is om even op de foto te klikken om deze in wat vollere glorie te bekijken, is dat deze week een absolute “must” bij een aantal foto’s. Als je daar dan toch bent, vergeet dan niet even een opmerking of een fav aan die foto vast te plakken, ze verdienen het. Dat geldt zeer zeker ook voor de eervolle vermeldingen.

Weekwinnaar:

BMW Welt
“BMW Welt” van BertBeckers

Onder dezelfde titel heeft Bert op het forum een topic geplaatst. Gehinderd door het koude weer en een puppy moest Bert zich “beperken” tot deze locatie. Wat ons betreft mag het altijd koud zijn en mag Bert zijn puppy altijd meenemen. Een zeer fraaie serie is het resultaat van een bezoek aan dit gerenommeerde automerk. Een serie waarbij het moeilijk kiezen is wat nu de beste foto is. Van de in de groep geplaatste foto’s hebben we bovenstaande gekozen, omdat we onder de indruk waren van het zeer fraaie lijnenspel en de belichting. De vlakverdeling is erg mooi doordat de zandloper in het gekozen kader volledig tot zijn recht komt. De kleuren harmoniëren, in dit blauwe uurtje, op een uitzonderlijke manier. De details zijn goed waarneembaar en een genot om naar te kijken; je blijft ontdekken. Hadden we de uitstekende belichting al genoemd…..? Een heel bijzondere foto die we graag uitroepen tot de weekwinnaar.

Tweede plaats:

_MG_7970-2
“_MG_7970-2” van francisca-s

Francisca laat gelijk gezien waartoe zij in staat is, met deze uitzonderlijke binnenkomer. Waar je normaal ruimte in de foto wil hebben op de plaats waar het onderwerp naar toe beweegt of kijkt, is er hier juist gekozen voor een heel andere opzet. Het getuigt van durf en inzicht. De vrouw die door de bewegingsonscherpte meer een geest of schaduw lijkt, laat een leegte achter zich. Een leegte die nog eens benadrukt wordt doordat dat deel van de foto donkerder is. Op het juiste moment genomen, ze past precies tussen de muur en de raampjes, alles behalve haar voet onscherp. Ook hier zijn de kleuren erg mooi (duo-toon) en is de belichting en uitlichting feilloos. Waar gaat ze naar toe? Het licht en het opgeheven hoofd maakt je nieuwsgierig. Een weekje voorpagina in onze Flickr-groep is dik verdiend.

Derde plaats:

Pacific travelling between Tahiti and Moorea
“Pacific travelling between Tahiti and Moorea” van powerfocusfotografie

Een wat klassiekere foto van Henk, die de aandacht trekt door een aantal zaken. Het weinige en lastige licht van de ondergaande (?) zon zorgt het onderwerp, met de dissonerende kleur van de zeilen,  erg goed uitkomt. De vlakverdeling is mooi en ondanks dat overal wat te zien is, is het het onderwerp dat je gelijk grijpt. Een subtiele, mooi gekaderde foto die echt niet mag ontbreken in de Top 5.

Vierde plaats:

Boompjes
“Boompjes” van Adrie_v

Alsof we deze week met opzet allemaal foto’s hebben gekozen met een minimum aan kleurtonen. Dit is echter toeval, maar wel opvallend. Adrie houdt wel van min of meer minimalistische foto’s. Hier laat hij dat nog eens zien. Onderin de foto – het kan echt niet lager – zijn wat rijtjes bomen verstopt. De wind/groeirichting ondersteunt de compositie en maakt de foto extra interessant. Links, de richting waar alle bomen op gericht zijn, zijn juist geen bomen aanwezig. Een bijna surrealistische foto van een met zorg gekozen onderwerp, een fraaie lucht en licht op de goede plaats. Door de compositie van weinig land en landschap en heel veel lucht, tezamen met de plaatsing van de bomen, wint deze foto enorm aan kracht.

Vijfde plaats:

Untitled
“Untitled” van Barton -Photography

De foto van Dirk spant de kroon wat betreft weinig kleurtonen. Een zwart/wit foto. De vierkante uitsnede van het portret van dit toch altijd boeiende rund is goed gekozen. Door de koude is de adem als nevel zichtbaar, wat het extra’s geeft dat deze foto wel nodig heeft. De scherpte is goed en de DOF laten het onderwerp lekker loskomen. Naar ons idee is er wel wat meer te halen uit de z/w conversie. Iets meer pit en iets meer detail in de kop, de foto zou er naar ons idee ongetwijfeld mee winnen. 

Eervolle vermeldingen:

In willekeurige volgorde:

DieJee

Stormy When time stood still

Weinig kleur deze week, maar de kleur die er was, was wel erg interessant. Bijna het thema van de week – zelfs in de eervolle vermeldingen – maar nogmaals, echt toevallig. We zijn benieuwd wat volgende week gaat brengen.
Allen bedankt voor de aandacht.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *